ροή ειδήσεων

Μπαρθελονέτα - Το «Φαληράκι» της Ισπανίας: Ιταλοί τουρίστες τρέχουν γυμνοί μέρα μεσημέρι και ξεσηκώνουν τους κατοίκους [εικόνες]



Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη λεωφόρο του Χουάν δε Μπορμπό, στην Μπαρθελονέτα... της Καταλονίας, θυμίζουν εικόνες Βρετανών τουριστών από προηγούμενα χρόνια στο Φαληράκι της Ρόδου. Αυτή τη φορά, η εθνικότητα των τουριστών είναι ιταλική και η «δράση» τους λαμβάνει χώρα μέρα-μεσημέρι.

Ιταλοί μεθυσμένοι τουρίστες έχουν κάνει σύστημα το πρωινό τζόκινγκ γύρω στις 9.00 π.μ. Και μπορεί αυτό από μόνο του να μην είναι κάτι το μεμπτό, ωστόσο επιλέγουν να τρέχουν εντελώς γυμνοί. «Αυτό δεν είναι κάτι που έγινε μια κι έξω. Οι τουρίστες κάνουν ό,τι θέλουν εδώ γύρω» καταγγέλλει στην εφημερίδα El Pais, ο αγανακτισμένος κάτοικος που τράβηξε τις επίμαχες φωτογραφίες,Vicenç Forner.







Την περασμένη εβδομάδα, οπότε και τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, οι Ιταλοί τουρίστες κυκλοφορούσαν γυμνοί στην πιο πολυσύχναστη παραλιακή γειτονιά της Βαρκελώνης για τρεις ολόκληρες ώρες, ενώ δεν δίσταζαν και να μπαίνουν σε τοπικά μαγαζιά για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αστυνομία έμεινε άπραγη μπροστά στο θέαμα. «Η αστυνομία δεν ξέρει τι άλλο να κάνει πια με αυτά τα πράγματα» σημειώνει ο Forner.

Οι καταλανοί τονίζουν ότι αυτό ήταν το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά ακραίων γεγονότων που σημειώθηκαν το φετινό καλοκαίρι στη γειτονιά τους. Για τον λόγο αυτό, την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα, βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας από τις Αρχές να λάβουν δράση. «Φανταστείτε να είστε σε ένα μικρό διαμέρισμα με τρία παιδιά, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά να πας κάπου δια διακοπές και να πρέπει να αντιμετωπίσεις τις φωνές και τα αχαλίνωτα πάρτι των τουριστών σε ένα διαμέρισμα δίπλα από το δικό σου» είπε στην εφημερίδα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ο Andrés Antebi, κάτοικος της Μπαρθελονέτα.





Σύμφωνα με την El Pais, η επιτροπή κατοίκων έχει κρατήσει το δικό της αρχείο με τις παράνομες εκμισθώσεις διαμερισμάτων σε τουρίστες και μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, μόνο στην Μπαρθελονέτα ο αριθμός τους άγγιζε τις 170. «Είμαστε απηυδισμένοι με τον χαμηλού κόστους τουρισμό που επικεντρώνεται στην κατανάλωση αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης» τονίζει ο Oriol Casavella και καταγγέλλει ότι «αυτό διώχνει τους ντόπιους και τους παραδοσιακούς τουρίστες που δεν θέλουν πλέον να έρχονται εδώ».


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/8/14 20:16

    Ε όχι και το Φαληρακι της Ισπανίας!!!!!!
    Μάθατε όλοι να χαρακτηρίζετε όποιον τουρίστα δείτε , γυμνό ,μεθυσμένο κτλ να είναι σαν το Φαληρακι της Ρόδου!!!! Έλεος πια ……
    Τα έχουν κάνει στον κάβο της Κερκύρας, στα Μάλια της Κρήτης , στην Ίμπιζα της Ισπανίας παντού!!!!
    Μάθατε όλοι σε εκπομπές σε σειρές αλλά και σε εφημερίδες να χαρακτηρίζετε το ΦΑΛΗΡΑΚΙ!!!! Λες και φταίει η περιοχή …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/8/14 23:00

    ποιο είναι το πρόβλημα σου με το Φαληράκι? Πόσο καιρό έχεις να βγείς από το σπίτι σου? κυκλοφόρησε και λίγο να δεις το Φαληράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/14 23:48

    καποιοι ιδιοκτητες μπαρ και κλαπ προοθουσαν αυτου του ειδους τουρισμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/8/14 10:04

    Όσο κάνουν τις ανωμαλίες τους τα πουστράκια της Ευρώπης όπως στην πρώτη φωτογραφία τόσο εξισλαμίζεται από τους Πακιστανικούς και Άραβικούς αρουραίους η Ευρώπη (δείτε ξανά την πρώτη φωτογραφία και θα παρατηρήσετε Πακιστανικές ύπουλες οντότητες όπως ακριβώς εδώ στην Ελλάδα).

    H συγκεκριμένη φωτογραφία είναι συμβολική, παρουσιάζει την παρακμή της Ευρώπης και τις επερχόμενες καταστροφικές επιπτώσεις!

    Δείτε το παρακάτω βίντεο:
    www.youtube.com/watch?v=YcsCqxD__Zk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/8/14 14:06

      Ομοφοβικός και ξενοφοβικός αγράμματος χρυσαυγίτης...

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *