ροή ειδήσεων

Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στη Ρόδο


Από παλιότερη κινητοποίηση στη Ρόδο για την πληρωμή των δεδουλευμένων...

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στηΡόδο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.30 π.μ., μπροστά στο Καζίνο. Καλούν τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην απλήρωτη δουλειά, στις ατέλειωτες υπερωρίες και την εντατικοποίηση, στην ισοπέδωση των Συλλογικών Συμβάσεων και την τρομοκρατία.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ρόδου του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Τα αφεντικά, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ μάς έχουν πάρει τα αυτιά με τις θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις, στις εισπράξεις. Την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας που τάχα έρχονται. Εσύ όμως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργαζόμενος στην "ατμομηχανή της οικονομίας της χώρας", όπως συχνά χαρακτηρίζουν τον τουρισμό. Βιώνεις στο πετσί σου πώς βγήκαν αυτά τα κέρδη και σε ποιες τσέπες πήγαν». Τα «πανηγύρια» στη Ρόδο καλά κρατούν. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες το αεροδρόμιο του νησιού και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, τον Ιούλη έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ 419.641 τουρίστες, έναντι 378.380 πέρσι, σημειώνοντας αύξηση που αγγίζει το 11%. Μπορεί το νησί να «βουλιάζει» από τους τουρίστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των μεγαλοξενοδόχων, παράλληλα όμως «βουλιάζουν» και τα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου. Ψαλιδισμένοι μισθοί που συχνά καθυστερούν να καταβληθούν, συνθήκες δουλειάς που φθείρουν την υγεία τους, «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία και τρομοκρατία από τους εργοδότες είναι η πραγματικότητα που ζουν οι ίδιοι. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας πως αντίστοιχα προβλήματα με αυτά των ξενοδοχοϋπαλλήλων αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σε άλλους κλάδους. Πρόταση να επεκταθεί η απεργία και να πάρει πανροδιακό χαρακτήρα έκαναν από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του.

Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί στην απεργία που έχουν κηρύξει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για την Τετάρτη 13 Αυγούστου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/8/14 16:32

    Kαι ο εισαγγελέας ;;;;;;; όπως πάντα έχει άλλες δουλείες !!Με τους πεινασμένους θα ασχοληθεί , η με τα αφεντικά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/14 21:42

    ΖΟΥΓΚΛΑ..............ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΗΔΕΣ,ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ,ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΥΠΑΡΚΤΟ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΝΤΑΣ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΑΠΟΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ.ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ.ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *