ροή ειδήσεων

Τα Όσκαρ του τουρισμού



Σημαντικές διακρίσεις, τόσο σε επίπεδο βραβείων όσο και υποψηφιοτήτων, κατέκτησε... η χώρα μας στα επονομαζόμενα και ως «βραβεία Όσκαρ» του τουρισμού, τα Παγκόσμια Ταξιδιωτικά Βραβεία για το 2014, επιτυχία η οποία αποτελεί μια συμβολική έκφραση της βελτίωσης στην οποία διέρχεται η «βαριά» μας βιομηχανία το τελευταίο διάστημα.



Τα βραβεία για τους ευρωπαίους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν στο Ντιβάνι Απόλλων Παλάς στην Αθήνα, γεγονός καθόλου τυχαίο καθώς στο σημαντικότερο ίσως βραβείο της διοργάνωσης, αυτό του Ευρωπαϊκού Κορυφαίου Τουριστικού Αξιοθέατου, νικητής ήταν η Ακρόπολη, που κέρδισε υποψηφιότητες όπως η διάσημη εκκλησία του Gaudi στη Βαρκελώνη, η Sagrada Familia,το Κολοσσαίο της Ρώμης και ο Πύργος του Άιφελ.

Η Αθήνα συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για Συναντήσεις και Συνέδρια (νικήτρια αναδείχτηκε η Βαρκελώνη), όπως και προορισμών Κρουαζιέρας (έχασε από την Πορτογαλία), ενώ ως κομβικός προορισμός η πρωτεύουσα έχασε από τη Γενεύη.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί και για το Νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα, το γεγονός ότι αναδειχτήκε ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της Ευρώπης αναφορικά με τις παραλίες.



Σημαντική ήταν και η επιτυχία για τις αερομεταφορές μας, καθώς η AEGEAN AIRLINES αναδείχτηκε ως η κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην κατηγορία για τα λιμάνια κρουαζιέρας δεν υπήρξε ελληνική συμμετοχή, ενώ αντίθετα η Τουρκία διακρίθηκε με το Κουσάντασι και την Κωνσταντινούπολη.

Η Κύπρος ήταν μεταξύ των κορυφαίων νησιωτικών προορισμών (νικητής τα νησιά Μαδέρα).


Διακρίσεις και βραβεία για ξενοδοχεία και τουριστικές υπηρεσίες

Σημαντική ήταν και η παρουσία ελληνικών προορισμών στις υποψηφιότητες και άλλων βραβείων.

Διακρίθηκαν επίσης ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Γραφείο Διασύνδεσης της Αθήνας, ενώ το Κόστα Ναβαρίνο στην Πύλο πήρε το βραβείο «τουριστικής υπευθυνότητας».



Στην κατηγορία «All Inclusive Resort», διακρίθηκε το ξενοδοχείο Aldemar στη Ρόδο, ενώ το Aldemar Olympian Village στον Πύργο Ηλείας συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Resort αναφορικά με τις παραλίες, αλλά και των resort ειδικά για οικογένεις, όπως και το Minos Imperial Luxury Beach Resort & Spa στον Άγιο Νικόλαο.

Μεταξύ των καλύτερων «πράσινων» (δηλαδή φιλο-περιβαλλοντικών) ξενοδοχείων βρίσκουμε το Eagles Palace Hotel στη Χαλκιδική, ενώ το Blue Palace Resort & Spa του Αγίου Νικολάου και το The Westin Athens Astir Palace Beach Resort της Βουλιαγμένης είναι μεταξύ των καλύτερων resort στην Ευρώπη στην κατηγορία… lifestyle,

Στην κατηγορία πολυτελούς all-inclusive ξενοδοχείων διακρίθηκαν το Aldemare και το Mitsis Laguna Resort and Spa στο Ηράκλειο.

Δύο βραβεία κέρδισε το Porto Zante Villas της Ζακύνθου, στην κατηγορία πολυτελών villas σε παραλία, όπως και στην κατηγορία των «ιδιωτικών» ξενοδοχείων σε παραλία, ενώ διακρίθηκε και στην κατηγορία πολυτελών ξενοδοχείων. Στα resort πολυτελείας συγκαταλέγεται και το Λαγονήσι Grand Resort που κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία συνεδριακού κέντρου.



Ο Αη-Γιώργης των πάγων, στη Βόρεια Κέρκυρα

Στην κατηγορία των καλύτερων νέων ξενοδοχείων διακρίθηκε το King George, και στα καλύτερα Resort είχαμε δύο διακρίσεις για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, με το Elounda Beach Hotel και το Minos Beach Art Hotel. Το Elounda Gulf Villas & Suites διακρίθηκε στα κορυφαία Villa Resort.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ξενοδοχείο Spa το κέρδισε το Divani Apollon Palace & Thalasso, όπου πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση των βραβείων.


Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται για 21η φορά και σε αυτά ψηφίζουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτορείων από ολόκληρο τον κόσμο.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *