ροή ειδήσεων

Ζουν με το φόβο των αεροπλάνων που πετούν ελάχιστα μέτρα από τις οροφές των σπιτιών τους [Εικόνες]


Τρόμος πάνω από τις στέγες των σπιτιών τους....
Με την πρώτη ματιά τα σπιτάκια στην Myrtle Avenue μοιάζουν ειδυλλιακά. Κλασικές λονδρέζικες, όμορφες, μονοκατοικίες με κήπους.

Ωστόσο τα φαινόμενα απατούν καθώς οι ένοικοί τους ζουν ένα πραγματικό μαρτύριο. Ο δρόμος βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την περίμετρο του αεροδρομίου με αποτέλεσμα πολλά αεροπλάνα κατά την προσγείωση και την απογείωση να φθάνουν να πετούν σε απόσταση από τις στέγες που προκαλεί τρόμο: Μόλις στα 12,2 μέτρα.



Σύμφωνα με τη Daily Mail, στο αεροδρόμιο προσγειώνονται και απογειώνονται κατά μέσο όρο 1.280 αεροπλάνα, η πλειοψηφία των οποίων γίνεται από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.





Οι ένοικοι των σπιτιών της Myrtle Avenue μπορεί να μην τρομάζουν πλέον με τα αεροπλάνα, ωστόσο ο θόρυβος είναι ένα μεγάλο θέμα. Η διεύθυνση του αεροδρομίου προκειμένου να τους "ανακουφίσει" έχει βάλει όριο θορύβου στα αεροπλάνα τα 94 ντεσιμπέλ την ημέρα και τα 87 ντεσιμπέλ το βράδυ και όσοι τα ξεπερνούν πληρώνουν το σχετικό πρόστιμο.





Είναι ο μεγαλύτερος αερολιμένας του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς επίσης και ο πιο πολυάσχολος αερολιμένας παγκοσμίως από την άποψη της κυκλοφορίας των επιβατών. Ο αερολιμένας βρίσκεται στην νότια πλευρά του Λονδίνου, στην περιοχή Hillingdon, 24 χλμ. δυτικά του κεντρικού Λονδίνου.





Το Heathrow έχει δύο παράλληλους κύριους διαδρόμους και πέντε τερματικά. Το πέμπτο τερματικό τέθηκε σε λειτουργία στις 14 Μαρτίου 2008 και υπάρχουν σχέδια για να επαναξιοποιήσουν ή να επανοικοδομήσουν άλλα τερματικά καθώς επίσης και πρόσθετους διαδρόμους.





Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από 90 αεροπορικές εταιρείες με 170 προορισμούς παγκοσμίως. Το αεροδρόμιο είναι ο βασικός κόμβος της BMI και της British Airways και είναι βάση για την Virgin Atlantic Airways.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *