ροή ειδήσεων

"Γερνάει" ο παγκόσμιος πληθυσμός


Γερνάει ο πληθυσμός χρονιά με τη χρονιά και όπως δείχνουν ολοένα και περισσότερες έρευνες... το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό..
.

Έκθεση της Moody's καταγράφει τη ραγδαία αύξηση της γήρανσης του παγκόσμιου πληθυσμού, τονίζοντας ότι μέχρι το 2020 τουλάχιστον 13 χώρες του πλανήτη, θα «γεμίσουν» με ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού τα άτομα άνω των 65 ετών θα αποτελούν το 20% του πληθυσμού τους. Εκτιμάται μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό θα μεγεθυνθεί μέχρι το 2030.
Σύμφωνα με το protothema.gr, πιο απογοητευτική εκτιμάται η κατάσταση για τη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των ατόμων άνω των 65 ετών είναι το ταχύτερα αυξανόμενο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού. Το κομμάτι αυτό αναμένεται να «εκτοξευθεί» αριθμητικά τον επόμενο χρόνο.
Μέχρι το 2020, η Γαλλία και η Σουηδία θα αναφέρονται ως χώρες υπερηλίκων, ενώ στον... κατάλογο ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και ο Καναδάς.
«Σοβαρές πιέσεις γήρανσης» πρόκειται να δεχθούν και οι ασιατικές χώρες, με την Κίνα, την Κορέα και τη Σιγκαπούρη να «φιλοξενούν» συνταξιούχους πολίτες.
Η έκθεση επισημαίνει ότι ένας πληθυσμός που γερνάει μπορεί να προκαλέσει σημαντικές - αρνητικές- επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στους ρυθμούς μετανάστευσης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *