επικαιρότητα

Χαμηλή η πιθανότητα μετάδοσης του ιού Έμπολα στη χώρα μας, λένε οι επιστήμονες


Τις προληπτικές δράσεις για να αποκλειστεί η πιθανότητα διασποράς του ιού Έμπολα, εφόσον εντοπιστεί στη χώρα μας, εξέτασε...
το υπουργείο Υγείας με τα συναρμοδια υπουργεία και επιστήμονες σε ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε χθές το απόγευμα.
Όπως αποφασίσθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά και από τα δύο ύποπτα κρούσματα που απεδείχθη ότι επρόκειτο για ελονοσία, σε κάθε περίπτωση ανάλογων ύποπτων περιστατικών προερχόμενων από τις τέσσερις χώρες της Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε) με κρούσματα της νόσου, τηρούνται όλες οι αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την κλινικο-εργαστηριακή διερεύνηση και διάγνωση.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη και στη βάση των νέων οδηγιών που εκδόθηκαν, οι επιστήμονες επισημαίνουν:

Α) Ο ιός του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι ένας ιός γνωστός την τελευταία 40ετία, ο οποίος μεταδίδεται μόνο μέσω του αίματος, των ιστών (ζώντων και νεκρών) και άλλων βιολογικών υλικών, όπως σάλιο, ούρα, σπέρμα κ.λπ., επίσης μέσω μολυσμένων αντικειμένων (κυρίως ιατρικών εργαλείων). Δεν μεταδίδεται αερογενώς, άρα η μολυσματικότητά του ως προς τη διάδοση είναι χαμηλή.

Β) Η παρούσα επιδημία περιορίζεται μόνο στις χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής, Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, μέχρι τις 4 Αυγούστου έχουν αναφερθεί 1.711 περιστατικά και 932 θάνατοι.

Γ) Ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί στις πύλες εισόδου της χώρας (αεροδρόμια κ.λπ.), ενώ έχει ληφθεί μια σειρά μέτρων πρόληψης και ενίσχυσης του επιπέδου ετοιμότητας, όπως και σχεδιασμού για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά