ροή ειδήσεων

Η 'Αγκυρα "παραπονιέται" ότι ελληνικό F 16 εγκλώβισε αεροσκάφος της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας υποστηρίζει με ανακοίνωσή του... ότι ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 δήθεν παρενόχλησε αναγνωριστικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού στον - όπως υποστηρίζει ψευδώς- Διεθνή Εναέριο Χώρο του Αιγαίου. Στην ανακοίνωση - που επικαλείται σήμερα η τουρκική εφημερίδα Haberturk σε δημοσίευμα με τον τίτλο «Παρενόχληση από ελληνικό αεροσκάφος» - αναφέρεται ότι το ελληνικό F – 16 έκανε δυο φορές εγκλωβισμό του τουρκικού με το ραντάρ.

Να επισημάνουμε ότι χθες πράγματι ένα τουρκικό αεροσκάφος Ναυτικής Συνεργασίας CN-235 μπήκε στο FIR Aθηνών (και πέταξε στο Κεντρικό Αιγαίο) χωρίς να υποβάλει σχέδιο πτήσεως, ενώ παραβίασε και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο μια φορά.Η παράβαση των διεθνών Κανόνων και η παραβίαση ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ με την προσθήκη ότι το αεροσκάφος αναχαιτίστηκε και αναγνωρίστηκε <<σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική>>. Λόγω των συνεχώς προκλήσεων από τουρκικά CN-235 (που εκτελούν διάφορες αποστολές με ελιγμούς ανάμεσα σε νησιά), η Πολεμική Αεροπορία αναβάθμισε την τακτική της και τα αναχαιτίζει πλέον πλήρως.

Οι Τούρκοι και σε αυτή την περίπτωση,όπως και πάρα πολλές άλλες φορές στο πλαίσιο των μονομερών διεκδικήσεων τους, δεν αναγνωρίζουν το εύρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και θεωρούν το κομμάτι μεταξύ 10 και 6 ν.μ. ως διεθνή εναέριο χώρο. Έτσι την πάγια διαδικασία αναχαίτισης και αναγνώρισης την θεωρούν ...παρενόχληση και μιλούν για εγκλωβισμούς κλπ...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *