ροή ειδήσεων

Στις 19 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση - και στα Δωδεκάνησα


Ολοκληρώνεται η πλήρης μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεόραση, αφού από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους...

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, είναι προς δημοσίευση η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία ολοκληρώνεται η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή. «Με ταχύτητα, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και πάνω από όλα με πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνεται το πλέγμα των θεσμικών μέτρων και τεχνολογικών παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει νόμιμο και αδειοδοτημένο δίκτυο Παρόχου για την εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ «SWITCH-OFF»

-31 Οκτωβρίου 2014: Κεντρική Μακεδονία/Θεσσαλία/τμήμα Στερεάς Ελλάδας
-28 Νοεμβρίου 2014: Ήπειρος/Δυτική Μακεδονία/Ιόνιο/ Αιτωλοακαρνανία
-19 Δεκεμβρίου 2014: Κρήτη/Κυκλάδες/Δωδεκάνησα/Σάμος και Ικαρία

Από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν πλέον μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους. Σε μόλις 176 ημέρες, δηλαδή σε λιγότερο από 6 μήνες, το ψηφιακό σήμα θα έχει καλύψει τουλάχιστον το 96% του ελληνικού πληθυσμού.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται πως βάσει της αρχικής προκήρυξης για την αδειοδότηση του Παρόχου Δικτύου, το όλο εγχείρημα θα διαρκούσε 210 ημέρες, συμπιέστηκε όμως κατά περίπου ένα μήνα το συνολικό χρονοδιάγραμμα. «Πρόκειται για "χρόνο-ρεκόρ" σε σχέση με τα πανευρωπαϊκά δεδομένα» αναφέρεται χαρακτηριστικά, αφού στην Ιρλανδία η μετάβαση ξεκίνησε το 2011 και ολοκληρώθηκε σε ένα χρόνο, στη Νορβηγία η μετάβαση ξεκίνησε το 2007 και ολοκληρώθηκε σε δυο χρόνια, στο Ηνωμένο Βασίλειο η μετάβαση ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2012. «Η χώρα μας θα έχει πραγματοποιήσει την πιο σύντομη τελική ψηφιακή μετάβαση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης» τονίζει το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
Συγκεκριμένα, από τα τέλη Ιουνίου 2014 μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρία αναλογικά «switch-off» σε διάστημα μόλις 71 ημερών:

-27 Ιουνίου 2014: Πελοπόννησος, παράλια Στερεάς Ελλάδας και τμήμα της Ζακύνθου
-1 Αυγούστου 2014: Αττική, νησιά του Αργοσαρωνικού, κεντρική και νότια Εύβοια, βορειοδυτικές ακτές των Κυκλάδων
-5 Σεπτεμβρίου 2014: Βορειανατολική Ελλάδα και νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Λήμνος)

Τέλος, υπενθυμίζεται πως μεταξύ άλλων η ψηφιακή τηλεόραση εξασφαλίζει: Πρόσβαση σε περισσότερα κανάλια, με ποιοτική ψηφιακή εικόνα και ήχο, παροχή νέων υπηρεσιών, όπως πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα του κάθε καναλιού (EPG), πρόσβαση σε πολύγλωσσους υπότιτλους και λοιπές διαδραστικές υπηρεσίες, εξοικονόμηση ενέργειας (μικρότερη κατανάλωση ρεύματος) λόγω της χαμηλότερης απαιτούμενης ισχύος στα κέντρα εκπομπής σε σχέση με τα αναλογικά, δυνατότητα υπηρεσιών σε ειδικά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καθώς και πρόσβαση σε κανάλια υψηλής ευκρίνειας αλλά και τρισδιάστατης εικόνας μελλοντικά.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *