επικαιρότητα

Σειρά εκδηλώσεων για τη Βραδιά Ερευνητή 2014Η Αθήνα και ακόμα οκτώ πόλεις της Ελλάδας φιλοξενούν τις επόμενες ημέρες εκδηλώσεις... για τη Βραδιά Ερευνητή 2014, μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.

Η κύρια εκδήλωση της Βραδιάς Ερευνητή θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (στο ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή) τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Κόρινθο, την Πύλο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Δύο προκαταρκτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.


Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου: «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και της Γνώσης

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται στις 12/9 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από τις 18.00 έως τις 22.00, ερευνητές του ιδρύματος θα μιλήσουν για τη σπουδαιότητα της έρευνας στην καθημερινή ζωή, θα περιγράψουν το επάγγελμα του ερευνητή και θα εξηγήσουν πώς η έρευνα συνδέεται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Θα παρουσιαστούν επίσης ντοκιμαντέρ, διαδραστικά πειράματα/δραστηριότητες για το σχεδιασμό φαρμάκων, τα μαγνητικά νανοσωματίδια και τα μυστικά του εγκεφάλου, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: το κλεισιμο δρομου για παγοδρόμιο θα παιζει στα αθηναικα μμε...

M M S

M M S
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης