ροή ειδήσεων

Ανοδος κρατήσεων 35% σε ξενώνες και αγροτουριστικά καταλύματα



Οι προοπτικές για το 2015 και τα επόμενα χρόνια είναι παραπάνω από αισιόδοξες, καθώς... το τοπίο της τουριστικής αγοράς φαίνεται να αναδιαμορφώνεται και τα μικρά παραδοσιακά καταλύματα να παίρνουν το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί.

Σε χρονικό διάστημα δέκα ετών που δραστηριοποιείται στη χώρα μας η εταιρεία Guest Inn δημιούργησε το μεγαλύτερο δίκτυο αγροτουριστικών και παραδοσιακών καταλυμάτων στον ελληνικό προορισμό, καθώς αριθμεί πλέον περισσότερους από 250 ξενώνες - μέλη.

Το δίκτυο είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EuroGites. H συνιδρύτρια του δικτύου κ. Πέγκυ Μπαλιτσάρη αναφέρει στη «Κ» ότι κατά τη φετινή χρονιά οι κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες στα παραδοσιακά και αγροτουριστικά καταλύματα της Guest Inn αυξήθηκαν κατά μέσο όρο σε ποσοστό 35% σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο σημείωσαν σημαντική άνοδο, ενώ για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η αύξηση των κρατήσεων συνεχίζεται δυναμικά. Σύμφωνα με τη κ. Μπαλιτσάρη οι επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό επανέρχονται και αυτό ανεβάζει σταθερά τις κρατήσεις στα μικρά οικογενειακά καταλύματα αλλά και τον ποιοτικό τουρισμό της χώρας μας. Οπως εκτιμά οι προοπτικές για το 2015 και τα επόμενα χρόνια είναι παραπάνω από αισιόδοξες, καθώς το τοπίο της τουριστικής αγοράς φαίνεται να αναδιαμορφώνεται και τα μικρά παραδοσιακά καταλύματα να παίρνουν το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί. Ηδη, το δίκτυο Guest Inn έχει λάβει τις πρώτες κρατήσεις για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015 από τον περασμένο Ιούλιο οι οποίες και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Κατά τη φετινή σεζόν πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί για τους επισκέπτες του δικτύου είναι η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία. Σημαντική είναι η αύξηση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων ανά ξενώνα από 4,7 διανυκτερεύσεις σε 5,5 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ η αύξηση του τζίρου ανά ξενώνα του δικτύου είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 20%.

Η γαλλόφωνη αγορά συνεχίζει να αποτελεί το κυριότερο ταξιδιωτικό κοινό της Guest Inn σε ποσοστό 78%. Η κ. Μπαλιτσάρη τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για πιο στοχευμένες κινήσεις προβολής από τους ιδιοκτήτες μικρών ξενώνων και το δίκτυο Guest Inn αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα εναλλακτικής και ποιοτικής διαμονής στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό το δίκτυο έχει εντάξει τους τελευταίους μήνες νέα μέλη ή και προορισμούς όπως στις Σέρρες (Λίμνη Κερκίνη), στην Αιτωλοακαρνανία (Κρυονέρι), στη Φθιώτιδα (Γραβιά, Αχινός), στην Καστοριά, στη Λίμνη Πλαστήρα, στη Χάλκη, στη Φολέγανδρο, στην Αστυπάλαια, στους Παξούς, στην Ιθάκη, στη Κρήτη, στις Κυκλάδες, στη Πελοπόννησο και στο Πήλιο.

Συνέδριο στην Αυστρία

Από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου πραγματοποιείται στην Αυστρία το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου στο οποίο έχει προσκληθεί να μιλήσει η κ. Μπαλιτσάρη. Οπως σημειώνει ο τουρισμός υπαίθρου με συνολικό τζίρο πάνω από 100 δισ. ευρώ και με περισσότερα από 6 εκατομμύρια κλίνες σε 500.000 καταλύματα στην Ευρώπη ενδυναμώνει σημαντικά τις τοπικές οικονομίες και επιβεβαιώνει την αναζωογόνηση πολλών περιοχών της υπαίθρου. To Δίκτυο έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες όπως το on-line booking με την τεχνική υποστήριξη της Web Hotelier. Παράλληλα, θα συμμετέχει στην 2η έκθεση Greek Panorama στη Στοκχόλμη που διοργανώνει η North Events τον Φεβρουάριο του 2015 και στην έκθεση Agri Travel and Slow Travel Expo που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *