επικαιρότητα

Διεθνής διάκριση σε Ελληνα επιστήμοναΣπουδαία διεθνή διάκριση απέσπασε ο Ελληνας επιστήμονας και επιχειρηματίας... Δημήτρης Παπαναστασίου, που τιμήθηκε με το βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée», σε τελετή που έγινε την Τετάρτη στη Γενεύη, στο πλαίσιο του IMSC, του διεθνούς συνεδρίου για τη φασματομετρία μάζας. Το βραβείο απονέμεται κάθε τρία χρόνια από τη Διεθνή Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας σε επιστήμονες κάτω των 45 ετών που συνεισφέρουν σημαντικά με το έργο τους στη δημιουργία καινοτόμων επιστημονικών οργάνων στον ραγδαία εξελισσόμενο αυτόν τομέα έρευνας.

Οπως σημειώνεται στον ιστότοπο του συνεδρίου, ο δρ Παπαναστασίου, 38 ετών, επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας Fasmatech, βραβεύθηκε για τη συμβολή του στη θεωρητική κατανόηση της συμπεριφοράς των ιόντων και την εφαρμογή της θεωρητικής αυτής γνώσης στον σχεδιασμό και στην κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων. Τα όργανα αναλύουν χημικές ενώσεις ποικίλων μορφών και ευρύτατο πεδίο εφαρμογών, από τις ιατρικές εξετάσεις έως τον έλεγχο της σύστασης των τροφίμων. «Το κλειδί είναι ότι, βάσει της έρευνας, θα επανασχεδιαστούν τα ηλεκτροδυναμικά ιοντικά οπτικά συστήματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν φαινόμενα αεροδυναμικής που προκύπτουν σε χαμηλές πιέσεις», εξηγεί στην «Κ» ο Ελληνας φυσικός. Οπως συμπληρώνει, «για πρώτη φορά μπορούμε να μελετήσουμε πεδία ροής αερίων και τις επιδράσεις που έχουν αυτά στη μεταφορά των πρωτεϊνών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ηλεκτρικών πεδίων εντός των συστημάτων φασματομετρίας μάζας».

Οπως αφηγείται ο Ελληνας φυσικός, η έρευνα έγινε από τη Fasmatech σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το εργαστήριο ραδιενέργειας περιβάλλοντος του ινστιτούτου «Δημόκριτος». Στη συνέχεια, η Ελληνική Εταιρεία Φασματομετρίας Μάζας πρότεινε το συγκεκριμένο ερευνητικό έργο για το βραβείο «Curt Brunnée». «Πέρασα τα περυσινά Χριστούγεννα φτιάχνοντας τον φάκελο της υποψηφιότητας. Αυτές ήταν οι διακοπές μου», θυμάται. Η Fasmatech, την οποία συνίδρυσε το 2009 μαζί με τον Μ. Ραπτάκη, έχει την έδρα της στο τεχνολογικό και επιστημονικό πάρκο «Λεύκιππος», στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου». Η εταιρεία, το έργο της οποίας ανέδειξε πρόσφατα η «Κ» (12.7.2014), κατασκευάζει πρωτοποριακά μηχανήματα φασματομετρίας μάζας (αναλύουν χημικές ενώσεις μέσω του διαχωρισμού των μαζών φορτισμένων σωματιδίων).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά