επικαιρότητα

Τελεσίγραφο ΣτΕ σε κυβέρνηση: Επαναφέρετε εντός δύο μηνών τους μισθούς των ένστολων


Τελεσίγραφο δύο μηνών δίνει η επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ...στο υπουργείο Οικονομικών... προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των ένστολων, κρίνοντας ότι πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό καθεστώς του Αυγούστου του 2012.

H διοίκηση έπρεπε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση εδώ και δύο μήνες αλλά εκείνη μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επαναφορά στους μισθούς του 2012.
Στο σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής συμμόρφωσης αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων έχει δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες, οι οποίες πράγματι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, ωστόσο, όπως τονίζεται η «διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».
Τονίζεται ότι δεν συνιστά συμμόρφωση η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του δημοσιονομικού κόστους που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης, αλλού ούτε και η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της και η αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της.
Από την πλευρά του το υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Όπως ανέφερε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο. Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (σ.σ. στο επίπεδο του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει».Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/14, 10:48 μ.μ.

    Ε ρε και νάχαμε τα κλεμμένα νάταν να χάμε τοοοο κάθε τζοχατζόπουλοοο να μας τα φέρναν......πίσω.. Πούντα........αέρααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: γελανε και οι πετρες με την απαγορευση στα σχολεια σήμερα... καλύτερη μερα δεν γινόνατε

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης