ροή ειδήσεων

Τελεσίγραφο ΣτΕ σε κυβέρνηση: Επαναφέρετε εντός δύο μηνών τους μισθούς των ένστολων


Τελεσίγραφο δύο μηνών δίνει η επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ...στο υπουργείο Οικονομικών... προκειμένου να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειας του δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των ένστολων, κρίνοντας ότι πρέπει να επανέλθουν στο μισθολογικό καθεστώς του Αυγούστου του 2012.

H διοίκηση έπρεπε να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση εδώ και δύο μήνες αλλά εκείνη μέχρι σήμερα δεν έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επαναφορά στους μισθούς του 2012.
Στο σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής συμμόρφωσης αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων έχει δημοσιονομικής φύσεως συνέπειες, οι οποίες πράγματι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, ωστόσο, όπως τονίζεται η «διοίκηση θα έπρεπε να έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία αυτή και να έχει, τουλάχιστον, καταλήξει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις ως προς τις δημοσιονομικές συνέπειες της αποφάσεως και τον τρόπο αντιμετωπίσεώς τους, να έχει δε δρομολογήσει τη διαδικασία επιστροφής των αποδοχών που οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν λόγω της αναδρομικής εφαρμογής του ν. 4093/2012 και εν συνεχεία την αποκατάσταση του μισθολογίου τους».
Τονίζεται ότι δεν συνιστά συμμόρφωση η αόριστη αναφορά περί αποτιμήσεως του δημοσιονομικού κόστους που θα έχει η εφαρμογή της απόφασης, αλλού ούτε και η εκδήλωση της σαφούς προθέσεώς της για εφαρμογή της και η αναγνώριση της αντίστοιχης υποχρεώσεώς της.
Από την πλευρά του το υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι από εφέτος θα αρχίσει να υλοποιείται η σταδιακή αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων των ένστολων, χωρίς, πάντως, να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Όπως ανέφερε ο υψηλόβαθμος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, έως το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) η μελέτη για τα μισθολογικά των ένστολων, η οποία, κατά με τον ίδιο, «θα είναι σύμφωνη με το σκεπτικό του ΣτΕ, για αύξηση των απολαβών που δεν θα θίγει το αξιόμαχο. Αλλά, πλήρης αποκατάσταση (σ.σ. στο επίπεδο του Ιουλίου 2012) δεν μπορεί να γίνει».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/14 22:48

    Ε ρε και νάχαμε τα κλεμμένα νάταν να χάμε τοοοο κάθε τζοχατζόπουλοοο να μας τα φέρναν......πίσω.. Πούντα........αέρααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *