ροή ειδήσεων

Αυτή είναι η οριστική λύση που προωθείται για το κυπριακό



Στην «περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης» των Ηνωμένων Πολιτειών...
και της Κύπρου συμφώνησαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν και ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την χθεσινή συνάντησή τους, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών...

Υπογραμμίζεται ότι «συμφώνησαν πως η ενοποίηση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των Κυπρίων».

Αναφέρεται ότι «και οι δύο ηγέτες καλωσόρισαν το διορισμό του Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ως ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και συμφώνησαν ότι δίνει την ευκαιρία για νέα ώθηση στις συνομιλίες για λύση, σύμφωνα με την Κοινή Διακήρυξη της 11η Φεβρουαρίου 2014»

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται επίσης ότι «ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέτασαν τις πιθανές συνεισφορές που θα μπορούσε να κάνει η Κύπρος με μία διευθέτηση, στην ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής».

Υπογραμμίζεται ότι «συμφώνησαν πως η ενοποίηση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των Κυπρίων».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *