ροή ειδήσεων

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,...
που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έκανε τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για σειρά δικαστικών εξελίξεων, με προφυλακίσεις βουλευτών της ΧΑ. Στη μνήμη του Παύλου Φύσσα για σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας σε Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, για το διήμερο 18 - 19 Σεπτεμβρίου, να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Το χρονικό της δολοφονίας
Ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Παύλος Φύσσας -γνωστός στις περιοχές Νίκαιας, Κερατσινίου και Κορυδαλλού για την αντιφασιστική του δράση- μαχαιρώθηκε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου από τον Γιώργο Ρουπακιά.
Νωρίτερα, ο 34χρονος μουσικός είχε πάει με φίλους και τη σύντροφό του σε μια καφετέρια στο Κερατσίνι για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν. Απέναντί του κάθονταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Οπως κατήγγειλαν φίλοι του Παύλου Φύσσα, υπήρχε ένταση και έβλεπαν τους Χρυσαυγίτες να στέλνουν μηνύματα. Οταν ο 34χρονος βγήκε έξω από την καφετέρια, μέλη της Χρυσής Αυγής με ξυρισμένα κεφάλια τον περίμεναν φορώντας δερμάτινα γάντια,μαύρες μπλούζες με μαιάνδρους και στρατιωτικές παραλλαγές, ενώ ένας από αυτούς κρατούσε και ρόπαλο κι ένας άλλος ήταν συνέχεια στα τηλέφωνα.
Ο Παύλος Φύσσας, ανεβαίνει την οδό Παναγή Τσαλδάρη με την κοπέλα του. Ξαφνικά εμφανίστηκαν περίπου 30 άτομα σε μηχανάκια. Ο ένας ρωτά τον ράπερ αν «'είναι αυτή η οδός» για να πάρει την απάντηση: «αυτή είναι». Τότε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η παρέα του Φύσσα δέχθηκε επίθεση από περίπου 40 άτομα. Οι επτά φίλου του Παύλου, μεταξύ των οποίων και δύο κοπέλες, τράπηκαν σε φυγή, ενώ εκείνος έμεινε πίσω και δεχόταν χτυπήματα.
Λόγω της έντασης στην περιοχή έχουν ήδη φτάσει αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Όμως επειδή, είναι λιγότεροι από τους συγκεντρωμένους, δεν επεμβαίνουν.
Ένα αυτοκίνητο κατεβαίνει την Παναγή Τσαλδάρη ανάποδα στο ρεύμα. Βγαίνει ο δράστης,είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, πλησιάζει τον Παύλο Φύσσα και του καρφώνει δύο μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα και μία στην καρδιά.
Τη στιγμή που ο δράστης τράβηξε μαχαίρι, μια γυναίκα αστυνομικός της ΔΙΑΣ κατεβαίνει και τρέχει φωνάζοντας προς το σημείο του φονικού. Η νεαρή αστυνομικός προλαβαίνει τον Ρουπακιά, τον ακινητοποιεί στο έδαφος και του βάζει το όπλο στην πλάτη προκειμένου να του περάσει τις χειροπέδες.
Ωστόσο για τον Παύλο Φύσσα ήταν αργά. Ξεψύχησε στα χέρια της συντρόφου του.
Αντιφασιστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία, στο Κερατσίνι, διοργανώνεται στις 6 το απόγευμα, από αντιφασιστικές κινήσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες, συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πορεία στους γύρω δρόμους.
Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν λάβει οι αρχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο να εκδηλωθούν βίαια επεισόδια κυρίως σε Κερατσίνι και Αμφιάλη. Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.
Νωρίτερα, στις 15:00, παρουσία της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60. Στις 16:00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.
Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *