ροή ειδήσεων

Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει στην Αστυπάλαια



Κατά την αποκόλληση δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ... το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια σε αγκυροβόλιο στη Σκάλας.

Αποκολλήθηκε με ιδία μέσα, το πρωί της Πέμπτης, το φορτηγό πλοίο »INCE INEBOLU», σημαίας Τουρκίας, το οποίο είχε προσαράξει το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αστυπάλαιας, με τη συνδρομή του ρυμουλκού “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”.

Κατά την αποκόλληση δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ το φορτηγό πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια σε αγκυροβόλιο στη Σκάλας Αστυπάλαιας, συνοδεία του ρυμουλκού.
Για το περιστατικό, Ομάδα Διερευνητών της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων διεξάγει τεχνική διερεύνηση με σκοπό τον προσδιορισμό των αιτιών και των συνθηκών κάτω απο τις οποίες συνέβη το ναυτικό ατύχημα, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4033/2011 (Α΄264), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Να σημειωθεί οτι το «INCE INEBOLU» είχε 22 μέλη πλήρωμα, που είναι ολοι καλά στην υγεία τους, είχε αποπλεύσει άφορτο απο το λιμάνι της Υεμένης με προορισμό της Ρωσία. Ο πλοίαρχος μετά την προσάραξη του πλοίου είχε δηλώσει την ύπαρξη ρήγματος 4,5 μέτρων στο πρωραίο τμήμα και συγκεκριμένα σε τμήμα fore peak και Ν01 αμπάρι φορτίου, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με 1.388 μετρικούς τόνους FUEL OIL, 70 μετρικούς τόνους DIESEL OIL και 24.610 λίτρα LUB OIL.

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *