επικαιρότητα

Την φθηνότερη ασφάλεια επιλέγουν οι οδηγοίΤι δείχνουν τα στοιχεία του κλάδου για τις τιμές – Tα πρόστιμα που έρχονται...

Λύσεις για να αυξήσουν τα όλο και λιγότερα κέρδη τους αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων. Έτσι προχωρούν σε γενναίες μειώσεις των πακέτων τους προκειμένου να δελεάσουν περισσότερο κόσμο που στις μέρες μας αφήνει ακόμα και ανασφάλιστο το όχημά του. «Σήμερα τα ανασφάλιστα είναι αρκετά. Ένα δεύτερο θέμα είναι ότι πολύς κόσμος ψάχνει να βρει το φθηνότερο ασφάλιστρο, αφαιρεί καλύψεις τις οποίες θεωρεί περιττές… κατά την γνώμη μας, δεν είναι καθόλου περιττές όπως είναι η φωτιά όπως η κλοπή ή η μικτή» δηλώνει στο Star.gr ο κ. Κ. Μπέρτσιας, εκπρόσωπος της Επιτροπής Κλάδου Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Το 2010 μια απλή ασφάλεια για τα 1000 με 1200 κυβικά κόστιζε 383,25 ευρώ… το 2012: 345,84 ευρώ ενώ σήμερα κοστολογείται στα 315,15 λεπτά. Για 1300-1400 κυβικά 4 χρόνια πριν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έπρεπε να πληρώσει για το ασφάλιστρο 459 ευρώ, 436 το 2012 , ενώ σήμερα πληρώνει περίπου 356 ευρώ. Πάντως, η κρίση ανάγκασε τους οδηγούς να χρησιμοποιούν λιγότερο το αυτοκίνητό τους και έτσι ο αριθμός των ατυχημάτων (άρα και των αποζημιώσεων) περιορίστηκε σημαντικά.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Νέα τσουχτερά πρόστιμα για όσους κυκλοφορούν στους δρόμους με ανασφάλιστα οχήματα προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου.
Συγκεκριμένα, όσοι «συλλαμβάνονται» να κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια θα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες για έξι μήνες, ενώ όσοι εμπλέκονται σε ατύχημα για δύο χρόνια. Πέρα της άδειας οδήγησης και των πινακίδων που θα αφαιρούνται στους παραβάτες θα επιβάλλονται και τα εξής πρόστιμα:

1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης
500 ευρώ για τα ΙΧ
250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά