επικαιρότητα

Έδιωξαν ασθενή για οκτώ ένσημα


Πόρτες ερμητικά κλειστές καταγγέλλει ότι βρήκε μία 23χρονη ασθενής...
στα Νοσοκομεία Αιγινήτειο και «Γεώργιος Γεννηματάς», που δεν τη δέχτηκαν, καθώς στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ φαίνεται ανασφάλιστη, διότι της λείπουν οκτώ από τα 50 ένσημα που απαιτούνται, για να δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η φοιτήτρια Τριανταφυλλιώ Κομματά, έπειτα από έναν…πολυήμερο γολγοθά, τελικά διαγνώστηκε χθες με σοβαρή πάθηση από τους γιατρούς της νευρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αττικό, που την εξέτασαν και της χορήγησαν φαρμακευτική αγωγή.

Η περίπτωση της νεαρής δεν είναι μοναδική, καθώς, όπως καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), καταγράφηκαν ακόμα δύο περιστατικά.«Αυτό που συμβαίνει είναι ανήθικο και εγκληματικό, γιατί, εκτός από την αγωνία μας, από τον Αύγουστο που είχε τα πρώτα συμπτώματα, παλεύουμε και με τη γραφειοκρατία» είπε στη «δημοκρατία» η Δήμητρα Κουντουρούδα, μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας του Παντείου και συνέχισε: «Οι εξετάσεις που κάναμε πριν από έναν μήνα, έδειξαν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για σκλήρυνση κατά πλάκας και απευθυνθήκαμε στο Αιγινήτειο, όπου μας ενημέρωσαν ότι δεν δέχονται ανασφάλιστους. Αν και το παιδί εργάζεται από τον Ιούνιο, το ΙΚΑ έχει περάσει στο φάκελό της 42 ένσημα και, όπως μας είπαν από το Ταμείο της, θα φανεί ότι έχει πάνω από 50 ένσημα στην ανανέωση του Οκτωβρίου. Διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και απευθυνθήκαμε στο «Γεννηματάς», αλλά μας έδιωξαν, λέγοντας ότι δεν έχει τίποτα».

Επίσης, σύμφωνα με το ΜΚΙΕ, δημόσια θεραπευτήρια έδιωξαν με το αιτιολογικό «στερούμεθα» (δηλαδή ότι δεν έχουν φάρμακα) μία 45χρονη ασθενή (με σακχαρώδη διαβήτη) και έναν 54χρονο καρδιοπαθή.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά