ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δηλητηριώδες ψάρι από την Ερυθρά Θάλασσα εντοπίσθηκε στο Ναύπλιο! [ΦΩΤΟ]


Στην παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο, εντοπίσθηκε ένα περίεργο είδος ψαριού... η φιστουλάρια, το οποίο μάλιστα περιέχει δηλητηριώδη ουσία! Μάλιστα αν καταναλωθεί… μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο, αφού επιφέρει μυϊκή παράλυση, αναπνευστικές διαταραχές και ανεπάρκεια στο κυκλοφορικό σύστημα!

Το γένος αυτό είναι ένα από τα είκοσι οκτώ ψάρια που προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και πέρασαν στη Μεσόγειο διασχίζοντας τη διώρυγα του Σουέζ.

Πρόκειται συγγενικό ψάρι με τον ιππόκαμπο και τον σύγγναθο και ανήκει στην οικογένεια των Τετραοδοντοειδών (Tetraodontidae).

Το χρώμα του είναι ασημί-κυανό και έχει μαύρες κηλίδες στη ραχιαία του πλευρά, χωρίς λέπια. Τα τέσσερα μπροστινά δόντια του είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/9/14 14:41

    αλλη μια ειδηση αχταρμας! τι να πω....

    κατ αρχην... ειναι ειδηση αυτη;; πωπω.. εντοπισαν στο ναυπλιο τετοι ψαρι;; παρτε μια μασκα και δειτε στο βυθο στο ελλη κατι τερατακια ιδια... που καποιες φορες ξεπερνουν το 1 μετρο! θα τα δειτε και στην παραλια Αφαντου... και γενικα παντου!

    ας δουμε ομως τωρα τα τραγικα λαθη του αρθρου... που πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως γραφονται τετοια πραγματα ετσι αυθαιρετα και χωρις να διασταυρωνει ο αρθρογραφος τις πληροφοριες του! με αυτο τον τροπο τα μπλογκ αναπαραγουν αρθρα που πολλες φορες τα εκθετουν!!!

    κατ αρχην... εχουν μπερδευτει στο αρθρο 2 ειδη ψαριων μη συγγενικων... αλλα που ηρθαν απο την ιδια περιοχη στην δικη μας!

    η φιστουλαρια ΔΕΝ ειναι δηλητιριωδης!!! Ο λαγοκεφαλος ειναι!!! η φιστουλαρια απλα δεν εχει ιδιαιτερη εκτημηση σαν φαγωσιμο ειδος αν και στην κυπρο εχω ακουσει οτι καποιοι την τρωνε!
    η φιστουλαρια κανει τεραστιο κακο γιατι τρεφετε με γονο ψαριων που καταναλωνουμε κι εμεις! ετσι αδειαζει η θαλασσα και παρατηρειτε μειωση και των ψαριων!
    μιας και φτανει ακομα και τα 2 μετρα μηκος, η ζημια που κανει ειναι τεραστια! ναι, και αλλα ψαρια "δικα μας" τρωνε γονο.. αλλα μια μεγαλη φιστουλαρια μπορει να φαει ολοκληρο κοπαδι απο γονο!!
    δεν εχετε παρατηρησει τελευταια στην θαλασσα, κοπαδια απο μικρα ψαρακια να πεταγονται εξω απο το νερο στην προσπαθεια τους να ξεφυγουν απο τον κυνηγο τους; να κολυμπουν πανικοβλητα με αποτελεσμα να πεταγονται εξω απ οτο νερο και μετα να ξαναπεφτουν μεσα; απο τι νομιζετε οτι ειναι;; τις περισσοτερες φορες γιατι τα κυνηγαει καποια φιστουλαρια!

    η φυστουλαρια ονομαστηκε ετσι λογο του σχηματος της... ειδικα στην ουρα που μοιαζει με παλια συριγγα με το εμβολο της.. (η συριγγα ονομαζετε φυστουλα). σε αλλα μερη (και στην κυπρο) την ονομαζουν τρομπετα..

    πολλες φορες δεν διακρινετε καθαρα μεσα στο βυθο λογο του οτι ειναι... σαν ημιδιαφανη...

    ναι ειναι συγγενικο ειδος με τους ιπποκαμπους μιας και ανοικουν στην οικογενεια των συγγναθομορφων! ΑΡΑ... ΔΕΝ ειναι στην οικογενεια των τετραοδωντιδων... γιατι εκει ανηκει ο Λαγοκεφαλος!!! ΑΛΛΟ ΨΑΡΙ!!!! αυτος ειναι που εχει μαυρες κηλιδες στην ραχη, ειναι ασημοκυανου χρωματος και δεν εχει λεπια.. και αυτο ειναι που εχει τα 4 εμπρος δοντια μεγαλυτερα απο τα αλλα... σαν Λαγος!! το φαρι αυτο ειναι τοξικο και μπορει να προκαλεσει τον θανατο.. αν και στην ελλαδα δεν εχει ακομα ακουστει κατι τετοιο! περιστατικο θανατου υπηρξε στο ισραηλ!
    το ψαρι αυτο παραγει μια τοξικη ουσια, την τετραδοτοξινη και µπορεί να επιφερει ακοµη και τον θανατο απο πνευµονικη ανεπαρκεια αν το φας, ενω τα συµπτωµατα που παρουσιαζεις ειναι παραλυση, πονος στο στοµαχι, διαρροια, εµετος και δυσπνοια.

    παρολα αυτα σε καποιες χωρες εχω ακουσει οτι το τρωνε αφου ομως εχουν αφαιρεσει με ιδιαιτερη προσοχη τα τοξικα και δηλητιριωδη μερη του! για να τα αφαιρεσεις πρεπει να ξερεις πολυ καλα.. ειδικοι μονο το κανουν.... αλλιως... κινδυνευεις αμεσα!
    ο λαγοκεφαλος δεν ξερω με τι τρεφετε... πιθανον κι αυτος με μικρα ψαρακια! μιας κια δεν εχουν εδω φυσικους εχθρους εχουν πολλαπλασιαστει και εχουν μεγαλωσει αρκετα! ετσι οι επιστημονες προσπαθουν να βρουν τροπους να τα περιορισουν... ισως με το να φερουν στο αιγαιο τους εχθρους των ψαριων; αν και προσωπικα αυτο δεν το βρισκω σαν πολυ καλη λυση γιατι μετα.. δημιουργητε φαυλος κυκλος με το να φερνεις συνεχεια νεα ψαρια για να περιορισεις τα παλιοτερα... ακομα κι αυτα που εφερες εσυ...

    Λεσσεψιανους μεταναστες εχουμε πολλους! απο καβουρια και φυκη μεχρι ψαρια και οστρακα! απλα καποια ειναι τοσα πολλα πια που νομιζουμε οτι ειναι του αιγαιου... μιας κι εχουν ερθει παλιοτερα στις θαλασσες μας! αν δεν κανω λαθος.. το πιο κοινο κοχυλι στις θαλασσες μας... ειναι μεταναστης απο την Ερυθρα θαλασσα.. το ιδιο ειναι και ψαρια οπως το γνωστο και νοστιμοτατο ψαρι, γερμανος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/9/14 15:05

    κυκλοφοράνε και στη Ροδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/9/14 15:25

    Πριν κανετε αναρτηση ψαξτε το λιγο, δεν βλαπτει.
    Η Fistularia tabacaria, η coronetfish ,η φλογερα ειναι απο τα λεγομενα "λεσεψιανα" ψαρια,τρωγεται χωρις κανενα κινδυνο αλλα εχει χαμηλη εμπορικη αξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/9/14 19:11

    Το ψάρι που έχουμε στα Δωδεκάνησα είναι το Fistularia comersonii.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/9/14 21:03

    Το προβλημα είναι οι λαγοκέφαλοι. Αν δεν γίνει κάτι ,φοβάμαι οτι σε 1-2 χρόνια δεν θα μείνει λέπι στις θαλασσες μας. Νομίζω ότι ήδη στην Κύπρο έχουν επικυρηχθεί με πρόγραμμα της Ε.Ε. Ισως αυτό είναι μια λύση..Απορώ πως δεν εχουν ξεσηκωθει ακόμα οι αλιευτικοί σύλλογοι, τώρα που εχουμε Επιτροπο Αλιείας στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/9/14 02:02

    φλογερα zwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόσφατα διάβασα ανακοίνωση του ΕΛΚΕΘΕ που λέει οτι ο λαγοκέφαλος έχει την τοξίνη στα εντόσθιά του και στο δέρμα του.
    Αν είναι έτσι, αφαιρώντας το δέρμα του,.....ΤΡΩΓΕΤΑΙ.
    Ας το ψάξουν οι επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλεμ ναι είδα στην Κρήτη έναν ψαρά εκ Αιγύπτου να το γδέρνει καθαρίζει και να το τρώει ... Περίμενα να τον δω να τα τινάζει ! Αλλά τίποτα .... Άρα.... Άμα ξέρεις το τρως

      Διαγραφή
    2. Κάποια στιγμή ελπίζω ότι αυτοί οι άχρηστοι επιστήμονες θα απαντήσουν υπεύθυνα επί του θέματος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/9/18 12:25

      Άχρηστοι επιστήμονες??? Αλήθεια? Υπάρχουν άρθρα επιστημόνων που αναλύουν διεξοδικά το θέμα. Δείξε τον απαραίτητο σεβασμό σε ανθρώπους που αφιερώνουν την ζωή τους στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
      Ο κάθε αμόρφωτος ανθρωπάκος εδώ μέσα πετάγεται και λέει την κουταμάρα του...

      Κάνε έρευνα, μάθε και μετά άνοιξε το βρωμόστομα σου!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *