ροή ειδήσεων

Οι πιο ενδιαφέρουσες λίστες στον κόσμο- Οι όροι του Αϊνστάιν στη γυναίκα του, τα ψώνια του Γαλιλαίου



Τι ζητάει ο Αϊνστάιν από τη γυναίκα του- Τι περιλαβμάνει η λίστα με τα ψώνια του Γαλιλαίου...

Από τους πλούσιους και διάσημους έως τους φτωχούς κοινούς θνητούς, από τους κορυφαίους επιστήμονες έως τους απανταχού επαγγελματίες, όλοι ζουν με...λίστες: Λίστα με τα ψώνια, λίστα με τους επιθυμητούς στόχους, λίστα με αγαπημένα, λίστα με αποφάσεις. Το βέβαιο είναι ότι το ανθρώπινο γένος είχε πάντα εμμονή με τις λίστες.

Το αποδεικνύει το σχετικό ρεπορτάζ της Daily Telegraph, o συντάκτης του οποίου “βούτηξε” σε αρχεία, μουσεία και βιβλιοθήκες και “ξέθαψε” τις απλές καθημερινές λίστες ιστορικών προσώπων και διασημοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας τις σε ένα βιβλίο.

Ιδού ορισμένες από αυτές:

Λίγες ατάκες είναι τόσο γνωστές στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως το ““Frankly, my dear, I don’t give a damn” (πραγματικά αγάπη μου, δεν δίνω δεκάρα). Η απάντηση του Ρετ Μπάτλερ στο Οσα παίρνει ο Ανεμος στην ερώτηση της Σκάρλετ Ο Χάρα “Πού θα πάω; Τι θα απογίνω;”. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς δύο μήνες πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, η λέξη “dumn” θεωρήθηκε προσβλητική και προτάθηκε η αντικατάσταση της με μία σειρά από εναλλακτικές ώσπου τελικώς μία γρήγορη τροπολογία στον Κώδικα Παραγωγής έλυσε το πρόβλημα.



Οι όροι του Αϊνστάιν, 1914

Εως το 1914, ο γάμος του Αλμπερτ Αϊνστάιν με την επί 11 χρόνια σύζυγό του Mileva Maric πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα να σωθεί η ρομαντική φύση της σχέσης τους, ο Einstein της πρότεινε να μείνουν μαζί για το καλό των δύο γιων τους, Hans και Eduard, με την προϋπόθεση όμως ότι θα δεχθεί μία λίστα με τους παρακάτω όρους. Εκείνη αρχικώς δέχθηκε, αλλά στη συνέχεια τον εγκατέλειψε κι εγκαταστάθηκε στη Ζυρίχη με τα παιδιά τους. Χώρισαν το 1919.



Προϋποθέσεις

A. Θα διασφαλίζεις ότι:
1. Τα ρούχα μου είναι πάντα τακτοποιημένα
2. Θα τρώω τα τρία γεύματα της ημέρας τακτικά στο δωμάτιο μου
3. Η κρεβατοκάμαρα και το γραφείο μου θα είναι καθαρά και μόνο εγώ θα χρησιμοποιώ το γραφείο μου

B. Θα παραιτηθείς από κάθε προσωπική σχέση μαζί μου εφόσον δεν είναι απολύτως απαραίτητες για κοινωνικούς λόγους. Συγκεκριμένα, θα παραιτηθείς:
1. Από το να κάθομαι σπίτι μαζί σου
2. Από το να βγαίνω ή να ταξιδεύω μαζί σου

Γ. Θα δείχνεις υπακοή στα εξής:
1. Δεν θα έχει ιδιαίτερη οικειότητα μαζί μου, αλλά ούτε θα με επιπλήτεις
2. Θα σταματάς να μου μιλάς εάν το απαιτώ
3. Θα φεύγεις από το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο μου εάν το ζητώ.

Δ. Δεν θα με υποτιμάς μπροστά στα παιδιά.

John Lennon, 1976

Το 1976, ένας νεαρός άνδρας, ονόματι Stuart, έστειλε έξις σελίδες με ερωτήσεις σε ένα από τους διασημότερους ανθρώπους στον πλανήτη, τον John Lennon. Προς μεγάλη του έκπληξη, εκείνος απάντησε σύντομα. Παρατίθεται η ερώτηση 9. στην οποία υπήρχε μία λ΄σιτα από 10 πράγματα και το “Σκαθάρι” έπρεπε να περιγράψει το καθένα με μία λέξη.



Η λίστα με τα ψώνια του Γαλιλαίου

Γαλιλαίος, 1609

Τον Αύγουστο του 1609, ο Γαλιλαίος παρουσίασε το τελευταίο του τηλεσκόπιο στο κοινό. Αν και ήταν αποτελεσματικό, ο ίδιος ήταν αποφασισμένος να βελτιώσει το σχέδιο. Για το λόγο αυτόν, συμπλήρωσε μία λίστα με τον εξοπλισμό που χρειαζόταν για να πετύχει το σκοπό του.



Κάρολος Δαρβίνος, 1831

Τον Αύγουστο του 1831, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από το Κέιμπριτζ και λίγο πριν γίνει κληρικός, ο 22χρονος Δαρβίνος προσκλήθηκε σε μία διετή αποστολή εξερεύνησης με το πλοίο Beagle στη Νότια Αμερική. Εκεί επρόκειτο να μελετήσει τα απολιθώματα και την άγρια ζωή της φύσης και να γίνει πραγματικά επιστήμονας, ενώ στην επιστροφή του έγραψε το On the Origin of Species ( Η καταγωγή των ειδών). Πριν πατήσει το πόδι του στο πλοίο, ο πατέρα του, του έδωσε μία λίστα με τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να συμμετάσχει στην αποστολή. Την αναπαρήγαγε ο ίδιος ο Δαρβίνος για να τη στείλει στο θείο του με την ελπίδα ότι θα πείσει τον αδελφό του να άρει τις αντιρρήσεις του.



(1) Θα είμαι ανυπόληπτος ως κληρικός

(2) Αγρια φύση

(3) Θα έχει προσφερθεί η θέση αυτή και σε άλλους πριν από μένα

(4) Δεν θα μπορέσω να έχω μία σταθερή ζωή μετά από αυτόThat I should never settle down to a

(5) Η διαμονή μου θα είναι άβολη

(6) Θα πρέπει να το θεωρήσω ως απόφαση για αλλαγή επαγγέλματος

(7) Θα είναι μία άχρηστη αποστολή


Πηγή: newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *