ροή ειδήσεων

Ρόδος: Σπούδασε φαρμακευτική, αλλά τον κέρδισε το πόκερ



O 24χρονος Ροδίτης Γιώργος Μανούσος Σωτηρόπουλος, ο πρώτος Έλληνας που εξασφάλισε....
σε ζωντανό παιχνίδι το ποσό των 700.000 ευρώ, ανοίγει τα χαρτιά του στη «Δημοκρατική Ρόδου».

Εξηγεί γιατί τον κέρδισε το πόκερ, επισημαίνει τους κινδύνους και σχολιάζει το επίπεδο του πόκερ στην Ελλάδα.

Προσγειωμένος, χαμηλών τόνων, ειλικρινής, κάθε άλλο παρά σπάταλος, υποστηρίζει ότι το πόκερ είναι παρεξηγημένο παιχνίδι, παραδέχεται ότι έχει χάσει την αντίληψη της αξίας του χρήματος και δεν διστάζει να θέσει στο τραπέζι το πρόβλημα της φορολογίας...

Αναλυτικά η συνέντευξη:

• Aς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το poker και σε τι ηλικία;

Με το poker ασχολήθηκα από 14 χρονών. Είδα μια διαφήμιση σε μια εφημερίδα στοιχήματος μαζί με τον πατέρα μου κι είπαμε να δούμε τι είναι. Στην αρχή παίζαμε με εικονικά χρήματα και στη συνέχεια με μικροποσά, της τάξεως των 5-10 ευρώ. Μετά το είπα σε κάποιους φίλους μου και ξεκινήσαμε να παίζουμε κάθε Σάββατο, πέντε άτομα, σε σπίτια, με τέτοια ποσά. Το παιχνίδι μας άρεσε πολύ, το διασκεδάζαμε γι’ αυτό και το συνεχίσαμε.

Γύρω στα 17 ξεκίνησα να παίζω περισσότερο στο ίντερνετ, και εγώ και οι φίλοι μου, αλλά επειδή ήμουν ανήλικος, δεν μπορούσα να παίζω με τον δικό μου λογαριασμό και έπαιζα με του πατέρα μου. Κάποια στιγμή το 2007 κέρδισα ένα πακέτο για live τουρνουά, στο Greek poker tour στα Σκόπια. Στην Ελλάδα το poker μπήκε επίσημα στα Καζίνο το 2010-11, τότε δεν υπήρχε. Το buy in του τουρνουά ήταν 500 ευρώ, εγώ όμως δεν μπορούσα να παίξω, αφού ο λογαριασμός ήταν του πατέρα μου. Όταν εκείνος γύρισε από το τουρνουά ήταν ενθουσιασμένος. Tον Μάιο του 2008 έγινα 18, πήγαινα στη Γ’ Λυκείου και επιτέλους μπόρεσα να ανοίξω ένα δικό μου λογαριασμό, που θα μου έδινε την ευκαιρία, αν κέρδιζα, να πάω σε live τουρνουά, αλλά θα έφτιαχνα και το δικό μου κεφάλαιο, το οποίο θα διαχειριζόμουν όπως ήθελα. Ξεκίνησα να παίζω, λοιπόν, περισσότερο και κέρδισα ένα πακέτο για ‘μένα κι ένα για τον πατέρα μου. Τον Αύγουστο πήγαμε μαζί στο τουρνουά στα Σκόπια, ήταν φοβερό. Βρήκα άτομα που ήξερα από on line παιχνίδια και τους γνώρισα από κοντά. Εγώ δεν έκανα τίποτα το σπουδαίο, σ’ αυτό το τουρνουά είχε έρθει νικητής ο πατέρας μου. Αφού, λοιπόν, τελείωσα την τρίτη Λυκείου, πέρασα σε μια σχολή, η οποία δεν μου άρεσε και αποφάσισα να φύγω.

• Τότε πήγες στη Ρουμανία, είναι μια κίνηση που σκεφτόσουν να κάνεις; Είχε καθόλου σχέση με το poker;

Βασικά, πήγα με την παρότρυνση του πατέρα μου, για να σπουδάσω Φαρμακευτική. Το poker ήταν μια εναλλακτική λύση, δεν μου απέφερε πολλά χρήματα, το είχα περισσότερο ως χόμπι.

• Πότε άρχισες να βλέπεις το poker κάτι παραπάνω από ένα χόμπι;

Στη Ρουμανία στο δεύτερο έτος περίπου το 2011, ξεκίνησα να ασχολούμαι με το poker πιο σοβαρά, αφιέρωνα περισσότερο χρόνο. Τότε, παίζοντας on line, άρχισα να σημειώνω τα πρώτα μου καλά σκορ, ώσπου έκανα ένα μεγάλο, ύψους 150.000 δολαρίων.

• Πώς ένιωσες με την πρώτη σου νίκη;

Ήταν σοκαριστικό! Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για την ηλικία μου. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Είχα ένα μικρό κεφάλαιο από τα παιχνίδια, αλλά ήταν η πρώτη φορά που κέρδιζα ένα τόσο μεγάλο ποσό. Κι αυτό με έκανε να συνεχίσω να παίζω. Δεν έβγαλα κάποια χρήματα, τα άφησα μέσα στο λογαριασμό και αποφάσισα να συνεχίσω πιο σοβαρά και να παίζω και σε live events.

Ήταν περίεργο συναίσθημα, όταν με είδε ο πατέρας μου στο αεροδρόμιο δεν το πίστευε, η μητέρα μου χάρηκε, αλλά ήταν πιο επιφυλακτική. Μου έλεγε να βγάλω τα λεφτά και να μην παίζω πολλά.
Ένιωσα πολύ καλά με τον εαυτό μου με τη νίκη αυτή και από τότε ξεκίνησα να κάνω ταξίδια για να συμμετέχω σε main events. Πήγα αρχικά στην Κοπεγχάγη με buy in 5.000 ευρώ και τερμάτισα στην 43η θέση, εξασφαλίζοντας 9.000 ευρώ. Στη συνέχεια πήγα στο Σαν Ρέμο, όπου είχε European Poker Tour, εκεί τερμάτισα στην 30η θέση και πήρα 20.000 ευρώ.

• Σταδιακά δηλαδή έπαιρνες καλύτερες θέσεις και έπαθλα, βελτιωνόσουν. Και με τη σχολή σου τι έγινε, πώς συνδύαζες και τα δύο, εφόσον άρχισες να ταξιδεύεις;

Εντάξει ναι, αλλά δεν είναι σπουδαία ποσά αυτά για το poker. Από το 2011 ως το 2013, έπαιζα πιο πολύ on line. Η σχολή μου είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, ήθελε πιο πολλή προσοχή και αποφάσισα να παίζω δύο φορές την εβδομάδα, για να τελειώσω τις σπουδές μου. Βέβαια, τα τουρνουά, τα οποία προτιμούσα, διεξάγονταν συνήθως Κυριακές, οπότε με εξυπηρετούσε.

• Το 2013 ήταν μια χρυσή χρονιά για ‘σένα και σε ηλικία 24 χρονών πέτυχες μια πολύ μεγάλη νίκη, απασχολώντας για πρώτη φορά τα ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για τον πρώτο Έλληνα που κατάφερε να αποσπάσει ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Το 2013 τελείωσα τη Φαρμακευτική και γύρισα στη Ρόδο. Τότε, είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο. Σε οn line παιχνίδι είχα κερδίσει δύο προκριματικούς για live, ένα για την Πράγα και ένα για τις Μπαχάμες.
Στην Πράγα μου έβγαιναν όλα, πήγα πολύ καλά. Το τουρνουά ήταν έξι ημέρες και κατάφερα να περάσω στους 8. Μετά από συνεννόηση με τον πρώτο συμφωνήσαμε να πάρουμε ο καθένας από 700.000 ευρώ.



Δήμητρα Φωταρά
dimokratiki.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *