ροή ειδήσεων

ΠΑΝ ΕΡΠΕΤΟΝ ΠΛΗΓΗ ΝΕΜΕΤΑΙ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Μια φορά και έναν καιρό, ο Νικόλαος Γερμανός, ένας σπουδαίος επιστήμονας και πολιτικός....

(εξελέγη βουλευτής το 1915) με υψηλή μόρφωση και πατριωτικά ιδανικά, οραματίσθηκε την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι, σε μια Θεσσαλονίκη που προσπαθούσε να συνέλθει από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917 και να απορροφήσει τα αμέτρητα πλήθη των προσφύγων που αναζητούσαν μια καλύτερη μοίρα στη «φτωχομάνα», εγκαινιάσθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1926 η 1η ΔΕΘ. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ο εκθεσιακός πυλώνας της χώρας που στηρίζει και προβάλλει την Ελληνική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα. Η ΔΕΘ ανδρώθηκε μαζί με την άνδρωση της πόλεως της Θεσσαλονίκης. Αποτελούσε και αποτελεί το καύχημα της πόλεως και ήταν πάντα μια γιορτή όχι μόνο για τους Θεσσαλονικείς και τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς Ευρωπαίους εκθέτες προϊόντων και επισκέπτες. Η πόλη κατά την διάρκεια της εκθέσεως γιόρταζε και τα καταστήματά της παρέμεναν ανοικτά ακόμη και τη νύχτα. Το 1960, όταν η ΔΕΘ γιόρταζε τα 25 χρόνια λειτουργίας της, καθιέρωσε την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου και με περηφάνια οι «εκθεσιακοί», διοίκηση και εργαζόμενοι, τόνιζαν ότι η πρώτη στη χώρα τηλεόραση (κλειστό κύκλωμα) λειτούργησε εκεί, στο περίπτερο της ΔΕΗ. Το 1962 εγκαινιάστηκε το Φεστιβάλ Τραγουδιού. Όλος ο Ελληνικός λαός ήταν προσηλωμένος στα ραδιόφωνά του και ακολούθως μετά το 1968 στις τηλεοράσεις, για να απολαύσει τις εξαίρετες δημιουργίες και εκτελέσεις τραγουδιών από κορυφαίους συνθέτες και τραγουδιστές. Η ΔΕΘ πλέον είχε γίνει ένα τεράστιο Ελληνικό πολιτιστικό γεγονός.

Ωστόσο, μετά την μεταπολίτευση, τα εκάστοτε κόμματα εξουσίας πολιτικοποίησαν χωρίς όρια την ΔΕΘ, και τη χρησιμοποίησαν ως ορμητήριο για τις βαρύγδουπες εξαγγελίες και υποσχέσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Μέσω των ΔΕΘ έταζαν στους Έλληνες πολίτες, λαγούς με πετραχήλια και τους μοίραζαν καθρεφτάκια ωσάν να ήταν ιθαγενείς. Ειδικότερα όμως από το 2011, την πρώτη μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου, 76η ΔΕΘ, ο ολετήρας Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την συνέντευξη Τύπου, η οποία είχε καθιερωθεί στα μεταπολιτευτικά χρόνια και την οποία παρακολουθούσε όλη η Ελλάδα και δημιούργησε ένα κλίμα τρομοκρατίας, ενώ προσπάθησε να προσδώσει σ΄ αυτή, στοιχεία εμπόλεμης κατάστασης προκειμένου να γίνονταν αποδεκτά με όσο πιο ήπιο τρόπο, τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που θα εφάρμοζε η κυβέρνησή του κατά του Ελληνικού λαού, στο πλαίσιο πιστής εφαρμογής του Μνημονίου. Η περικοπή μισθών, συντάξεων καθώς και η αφαίμαξη των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, η εξαγγελία εισπρακτικού φόρου στα ακίνητα που επιβλήθηκε σε όλους τους ιδιοκτήτες χωρίς καμία εξαίρεση, έστω της πρώτης κατοικίας, το διετές τέλος της ακίνητης περιουσίας, που εισπράχθηκε εκβιαστικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ήταν μερικά από τα οικονομικά μέτρα που ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επιβάλλει στον Ελληνικό λαό. Σ΄ αυτή τη συνέντευξη Τύπου, οι ερωτήσεις των περισσότερων "δημοσιογράφων" των διαπλεκόμενων συστημικών ΜΜΕ ήταν "στημένες" και εξυπηρετούσαν μόνο την εγχώρια πολιτική εξουσία, αλλά και τα εξωπολιτικά κέντρα αποφάσεων που ορίζονταν από την τρόικα.

Στην ίδια 76η ΔΕΘ, ο αρχηγός της ΝΔ επικεφαλής της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σήκωνε "λάβαρο επανάστασης" κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Μνημονιακής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου - αντιπροέδρου της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - και υποσχόταν πως δεν θα σιωπήσει στην εφαρμογή μιας λάθους πολιτικής. Δήλωνε, πως δεν θα συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις! Πως δεν θα συνυπόγραφε το λάθος που εξαθλιώνει το λαό μας! Έλεγε συγκεκριμένα: «Όταν εφαρμόζεται πολιτική που βλάπτει τη χώρα μου, ασφαλώς και θα το πω. Γιατί εγώ υπερασπίζομαι τη χώρα μου. Δεν βγήκα στο Εξωτερικό να τη διασύρω. Δεν βγήκα ποτέ να πω ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα. Παρ΄ όλα αυτά, προχθές ο Πρωθυπουργός (ΓΑΠ) βγήκε και μας ζήτησε "να αποστομώσουμε όσους στο εξωτερικό συκοφαντούν τη χώρα"! Ποιους εννοούσε; Ο ίδιος επίσημα δεν κατεδάφισε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας. Εφαρμόστηκε μια λάθος πολιτική! Έπρεπε να σιωπήσω; Έπρεπε να συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις; Έπρεπε να προσυπογράψω το λάθος;». Κατέληγε δε, τον περισπούδαστο πολιτικό του λόγο, ο αντιμνημονιακός την εποχή εκείνη Αντώνης Σαμαράς: «Με ρωτάτε για το όνειρό μου. Απαντώ. Θα επιτρέψουμε εμείς, οι πολίτες της ίδιας αυτής Πατρίδας, αυτόν τον τόπο που άφησαν κληρονομιά οι γονείς μας και οι δικοί τους γονείς, θα επιτρέψουμε να γιορτάσει το 2021 τα 200 χρόνια της Λευτεριάς της η Ελλάδα, οικονομικά δέσμια, κοινωνικά διαλυμένη και ψυχολογικά εξουθενωμένη; Σας κοιτώ στα μάτια και σας απαντώ: Ποτέ! Αυτό είναι το δικό μου όνειρο: Αντίσταση όλων των Ελλήνων, στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην ταπείνωση και τον εξευτελισμό. Ένα καινούργιο ξεκίνημα για την Αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας: Για επανεκκίνηση της οικονομίας μας σήμερα, και της ψυχολογίας της κοινωνίας, ώστε να λυτρωθούμε από το χθες, ώστε τα νέα Ελληνόπουλα να κατακτήσουν το αύριο της Ελπίδας που τα περιμένει. Η επανεκκίνηση δεν αφορά μόνο την οικονομία, αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και το ηθικό τους και το φρόνημά τους και τις αξίες τους. Να ανακαλύψουμε τη δύναμή μας, να ανακαλύψουμε τις αρετές μας, να ξαναβρούμε τον εαυτό μας και την ψυχή μας. Να ξαναβρούμε την Ελλάδα που έχουμε μέσα μας! Ο Οδυσσέας Ελύτης, για τις σκληρές ώρες που όλοι περνάμε σήμερα, μας έχει δώσει τη σωστή συμβουλή: "Από μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Από μας θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας!". Κυρίες και κύριοι, οι Έλληνες μπορούμε! Και το δικαιούμαστε. Και το αξίζουμε. Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι΄αυτό καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες. Όλους! Και τον καθένα ξεχωριστά!».

Οσονούπω, αυτός ο "υπερπατριώτης" επαναστάτης πολιτικός του 2011, μέσα σε λίγους μήνες μεταλλάχτηκε και ως Πρωθυπουργός - από τον Ιούνιο του 2012 - εφαρμόζει πολιτικές πολύ χειρότερες από αυτές που κατηγορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου. Στην δε, επομένη 77η ΔΕΘ, κατάργησε την «έστω καπελωμένη» συνέντευξη Τύπου προς τα ΜΜΕ. Απέφυγε δηλαδή, να αντιμετωπίσει ακόμη και αυτούς τους υποταγμένους δημοσιογράφους των τουρκολάγνων αφεντικών του. Απέφυγε να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό τα επιπλέον δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που θα ανακοίνωνε στην 77η ΔΕΘ, πάντα για το καλό μας και στην "προσπάθειά του" να σώσει την Πατρίδα μας. Απέφυγε να αντιμετωπίσει κατάματα τους Έλληνες πολίτες. Κατάργησε την ελευθερία του λόγου, κατάργησε την Δημοκρατία.

Σήμερα εν έτει 2014 συνεχίζεται η επιβολή οικονομικών μέτρων στις πλάτες του λαού μας και ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός συνεχίζεται. Είμαστε η δεύτερη χώρα της Ευρωζώνης σε ανεργία, μετά την Ισπανία, αλλά πρώτη στη νεολαία, η οποία μεταναστεύει σε άλλες χώρες. Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι συνεχή, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τους ανέργους και να στερούν από έσοδα τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία. Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερες οικογένειες «περνούν» το κατώφλι της φτώχειας. Η μεσαία αστική τάξη διαλύεται, παραλύει το κοινωνικό κράτος και η Ελλάδα γίνεται ένα κράτος νεόπτωχων.

Συμπερασματικά, εάν σήμερα ζούσε ο Ελύτης, σίγουρα θα έλεγε στον Αντώνη Σαμαρά, πως η θέση του βρίσκεται στην Κόλαση, γιατί δεν υπερασπίζεται τη χώρα του και το λαό του, γιατί είναι ανδρείκελο και έρμαιο των τζιχαντιστών της Μέρκελ. Γιατί προδίδει κάθε μέρα την Ελλάδα μας! Και ο λαός μας τι κάνει; Θα υπομείνει τον αφανισμό του; Γιατί δεν υλοποιεί τα όσα είπε ο Σαμαράς στην 76η ΔΕΘ: "Ήλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας! Γι΄αυτό καλώ σε συστράτευση όλους τους Έλληνες". Και όπως είχε πει ο Ηράκλειτος: «Παν ερπετόν πληγή νέμεται», όπερ σημαίνει: «οτιδήποτε σέρνεται, εξουσιάζεται με κτυπήματα».

http://ksipnistere.blogspot.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *