επικαιρότητα

Καταδίκες για θανάτωση ζώων σε Δράμα και ΡόδοΤο περιστατικό είχε γίνει στις 22 Ιανουαρίου του 2012 και είχε καταγγελθεί... στο αστυνομικό τμήμα Δοξάτου

«Πλήρωσε» τα δηλητηριασμένα κεφτεδάκια με τα οποία είχε ταΐσει έναν αδέσποτο σκύλο και μια γάτα στο χωριό Καλαμπάκι της Δράμας με την καταδίκη της σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Την δράστιδα είχε δει μια γειτόνισσα της που φρόντιζε τα αδέσποτα, αλλά δεν πρόλαβε να τα σώσει καθώς μόλις έφαγαν τις «φόλες» απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Όταν τα βρήκε και τα πήγε σε κτηνίατρο, ήταν ήδη αργά γι’ αυτά. Το ότι η τροφή ήταν δηλητηριασμένη, επιβεβαιώθηκε από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία στην οποία εστάλη για έλεγχο δείγμα της. Το περιστατικό είχε γίνει στις 22 Ιανουαρίου του 2012 και είχε καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα Δοξάτου, αλλά η αδίστακτη δράστιδα δικάστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας.

*** «Δίχτυα» για να αιχμαλωτίζει καρδερίνες έστηνε κοντά σε μια φυσική πηγή σε δασική περιοχή της Έμπωνας στη Ρόδο ένας 34χρονος, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκπαιδευμένα παρόμοια πουλιά τα οποία έδενε από τα πόδια ως «δόλωμα» για να τις προσελκύσει! Οι καρδερίνες θεωρούνται προστατευόμενο είδος κι έτσι ο 34χρονος, που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τον Ιούλιο του 2010 από στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης