ροή ειδήσεων

Ακούει κανείς; Πουλάνε τις Θερμοπύλες!!!!



Οι τύποι είναι επικίνδυνοι, και δεν θα σταματήσουν μέχρι να πουλήσουν και την ιστορία της περήφανης και δοξασμένης τούτης χώρας! ...


Όπως είχαμε αναφέρει εδώ και πολύ καιρό το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο για τις Θερμοπύλες όπου αναφέρονται προς πώληση μετά την Υπάτη και τα Καμμένα Βούρλα.

Με λίγα λόγια πουλάνε την ιστορία της Ελλάδας!

Όπως σημειώνεται στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, οι Θερμοπύλες είναι:

Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 ΠΧ.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από αίτηση της Θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του.

Ειδικά για τις Θερμοπύλες αναφέρει επίσης ότι:

Το συγκρότημα περιλαμβάνει κέντρο υδροθεραπείας, δύο παλαιά και ξεπερασμένα ξενοδοχεία, ένα κτήριο που στεγάζεται η διοίκηση και ένα εκκλησάκι, σε έκταση γης 785.398 μ².

Ο νέος δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης μιλώντας σε εκπομπή είχε αναφέρει:

«Οι ανεκδιήγητοι του ΤΑΙΠΕΔ που θέλουν να ξεπουλήσουν τα πάντα αναφέρονται ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους» υποστήριξε σχετικά με την πώληση των Θερμοπυλών από το ΤΑΙΠΕΔ.

«Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν και δεν θα περάσουν. Μετά θα πουλήσουμε και την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα;» αναρωτήθηκε ο πρώην βουλευτής ΝΔ και νυν ανεξάρτητος.

«Θυμάστε ότι όταν ακούγονταν αυτά τον πρώτο καιρό του μνημονίου αυτά μας φαίνονταν αδιανόητα»

Οι αντιδράσεις ενάντια στο ξεπούλημα μιας ιστορικής τοποθεσίας, παγκόσμιας εμβέλειας, ξεκίνησαν από νωρίς.

Κάτοικοι της περιοχής συλλέγουν ηλεκτρονικά υπογραφές, από τη στιγμή της μεταβίβασης της κυριότητας των Ιαματικών Πηγών στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Εμείς που υπογράφουμε, θεωρούμε ότι η πώληση των Ιαματικών Πηγών είναι παράνομη, δεδομένου ότι ο νόμος 3498/2006 (ΦΕΚ 230 Α), εκτελεστικός του άρθρου 18 παρ1 του Συντάγματος, προβλέπει πως η κυριότητα των Ιαματικών Πηγών ανήκει στον ΕΟΤ, ο οποίος μπορεί μόνο να τις ενοικιάζει για περιορισμένο χρονικό διάστημα και όχι να τις πουλήσει και ζητάμε από την Πολιτεία και την κυβέρνηση

- να ανακληθεί η απόφαση μεταβίβασης της κυριότητας των Ιαματικών Πηγών της περιοχής μας στο ΤΑΙΠΕΔ,

- να δημιουργηθούν άμεσα Διαχειριστικά Σχέδια για κάθε ιαματική πηγή, τα οποία να απαντούν στην αξιοποίηση, εκμετάλλευση και ανάδειξή τους με όρους κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς μέσα από κοινωνικές, συνεταιριστικές, δημοτικές επιχειρήσεις και με δημόσιες επενδύσεις, με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και σε όφελος της τοπικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Εμείς που υπογράφουμε τονίζουμε ότι η υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών είναι υπόθεση όλων μας.

Τα ονόματα επίσης παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας, ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ και ΛΕΩΝΙΔΑΣ, δεν μπορούν να παραχωρηθούν σε πολυεθνικές για εμπορική εκμετάλλευση» αναφέρεται στο κάλεσμα συλλογής υπογραφών.

Ελπίζουμε ότι ο δήμαρχος δεν θα μείνει στις δηλώσεις και θα βροντοφωνάξει συμπαραστεκόμενος στην οργή των κατοίκων, αλλά και όλων των Ελλήνων ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της ένδοξη Ελληνικής ιστορίας!

hellasforce.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *