ροή ειδήσεων

Φωτογραφικές θέσεις σε περιφέρειες



Υστερα από καταγγελίες πολιτών για «προβληματικές» προκηρύξεις θέσεων... στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας και Τάσος Κουράκης, έφεραν το ζήτημα στη Βουλή με σχετική ερώτηση που απηύθυναν στους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει κάποια απάντηση μέχρι αυτή τη στιγμή.

Την 1η Αυγούστου ανακοινώθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με Αριθμό Πρωτοκόλλου ΕΛ/2450 από την ΑΣΠΑΙΤΕ, για τη σύναψη συμβάσεων έργου με εξωτερικούς συνεργάτες για τις ανάγκες του Προγράμματος «Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15».

Η πρόσκληση αφορά συνολικά 46 θέσεις οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες της Κεντρικής Δράσης του ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ Αθήνας καθώς και των παραρτημάτων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Κρήτη, Σάπες, Ιωάννινα, Κοζάνη, Μυτιλήνη, Ρόδο και Αργος. Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι θέσεις αφορούν γραμματειακή υποστήριξη, θέση για την οποία απαιτείται «αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση σε ΑΕΙ με παιδαγωγική κατεύθυνση».

Ωστόσο, παρατηρούνται περιπτώσεις οι οποίες απαιτούν «απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» ή «αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» ή «πτυχίο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών» ή «αποδεδειγμένη διδακτική προϋπηρεσία σε μεταλυκειακές δομές» ή ακόμη και «αποδεδειγμένη προϋπηρεσία ως εργαστηριακός συνεργάτης ΤΕΙ».

Οι δύο βουλευτές κάνουν λόγο για «εξόφθαλμα φωτογραφικές θέσεις, με πανομοιότυπη περιγραφή αντικειμένου, αλλά κατά περίπτωση διαφορετικά προσόντα και διαφορετική μοριοδότηση».

Επίσης, για το ίδιο αντικείμενο εργασιών, στο παράρτημα Βόλου, θέση με απαιτούμενο προσόν το Απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αμείβεται με 10.000 ευρώ για το διάστημα από 1/10/2014 έως 21/7/2015, ενώ θέση με το ίδιο αντικείμενο εργασιών αμείβεται με 6.000 ευρώ για το ίδιο διάστημα και με απαιτούμενο την αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση σε ΑΕΙ με παιδαγωγική κατεύθυνση.

«Κρατάνε τους ανθρώπους ομήρους για δύο χρόνια και μάλιστα με πολύ λίγα χρήματα, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας, αλλά για συμβάσεις έργου και άρα ο κόσμος πιθανότατα θα είναι με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών», μας λέει ο Δημήτρης Κοδέλας, ενώ ο Τάσος Κουράκης θέτει ζήτημα αδιαφάνειας, μεροληψίας και έλλειψης αξιοκρατίας.

Διαλεκτή Αγγελή
efsyn.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/9/14 17:34

    για αυτα τα ερωτηματα γιατι δεν επεμβαίνει ο εισαγγελεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *