ροή ειδήσεων

OHE: Ενα στα 10 κορίτσια θύμα βιασμού



Σε τουλάχιστον 120 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο υπολογίζονται...
τα κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ηλικία των 20 ετών σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ. Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 95.000 παιδιά και έφηβοι δολοφονήθηκαν το 2012, αναφέρει η Unicef και τονίζει ότι τα παιδιά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπα με τη βία σε τακτική βάση.
Βασισμένη σε στοιχεία από 190 χώρες η έρευνα του ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι η βία δεν έχει ηλικία, γεωγραφία, εθνικότητα ή θρησκεία και λαμβάνει χώρα εκεί ακριβώς όπου τα παιδιά θα έπρεπε να αισθάνονται πιο προστατευμένα δηλαδή στο σπίτι, στο σχολείο και στις κοινότητές τους. Έξι στα 10 παιδιά ηλικίας από δύο έως δεκατεσσάρων ετών έχουν υποστεί κακομεταχείριση από όσους υποτίθεται ότι ευθύνονται για τη φροντίδα τους και μάλιστα σε τακτική βάση.
Η έρευνα σημειώνει ότι παρά το γεγονός πως η ευαισθητοποίηση για το ζήτημα τα τελευταία χρόνια είναι μεγαλύτερη, ωστόσο αρκετές περιπτώσεις δεν καταγράφονται ή δεν αναφέρονται ενώ τονίζεται ότι σε ορισμένες χώρες η βία σε βάρος παιδιών είναι κοινωνικά αποδεκτή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *