ροή ειδήσεων

Το RAINBOWWARRIOR στην Ρόδο! (video)


Το πλοίο σύμβολο της Greenpeace, Rainbow Warrior ΙΙΙ φτάνει την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο ....στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.


Το Rainbow Warrior ΙΙΙ επιστρέφει στην Ελλάδα για να αναδείξει το τεράστιο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος της εξάρτησης από το πετρέλαιο και να προωθήσει την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών του Αιγαίου. Η ηλεκτροπαραγωγή με καύση πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 800 εκατ. € ετησίως. και ευθύνεται για σημαντική ρύπανση που απειλεί τη δημόσια υγεία και επιβαρύνει το μοναδικό φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.

Η Ρόδος είναι ένα από τα νησιά με έντονο ενεργειακό πρόβλημα, καθώς μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια έχει σχεδόν διπλασιάσει την κατανάλωση ενέργειας. Τα καλοκαίρια βρίσκεται συχνά υπό την απειλή μπλακάουτ την ώρα που ως λύση προτείνεται η κατασκευή νέας πετρελαϊκής μονάδαςχωρίς ποτέ να έχουν προωθηθεί επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και μικρές εφαρμογές ΑΠΕ στα κτίρια. Σήμερα το πετρέλαιο για ηλεκτροπαραγωγή της Ρόδου κοστίζει στους Έλληνες καταναλωτές 120 εκ. € ετησίως, ένα ποσό που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μειωθεί με την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας.

Το Rainbow Warrior III θα δέσει στο λιμάνι της Ρόδου έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, φιλοδοξώντας να αποτελέσει σημείο διαλόγου με τους πολίτες, αλλά και τους τοπικούς και κοινωνικούς φορείς που αναζητούν λύσεις στο ενεργειακό πρόβλημα του νησιού. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιλογές που μπορούν να δώσουν άμεσα λύση στο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών, να τονώσουν την τοπική ανάπτυξη και παράλληλα να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και την τουριστική αξία της χώρας.

Την επόμενη εβδομάδα, το πλοίο θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου και θα παραμείνει πέντε ημέρες πραγματοποιώντας σειρά εκδηλώσεων, βασικότερη των οποίων θα είναι Συνέντευξη Τύπου με δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.

Στη Ρόδο το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες

Πέμπτη 25 Σεπ.
16.00 - 20.00

Παρασκευή 26 Σεπ.
10.00 - 14.00
16.00 - 20.00

Σάββατο 27 Σεπ.
10.00 - 14.00
16.00 - 20.00

Κυριακή 28 Σεπ.
10.00 - 14.00
16.00 - 20.00




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *