ροή ειδήσεων

Μάθετε κόλπα για το πώς να εντοπίζετε τα χαμένα κινητά σας, smartphone και laptop!!!



Το να χάσει κάποιος το smartphone του ή το laptop του μπορεί να είναι χειρότερο και από την απώλεια του πορτοφολιού...


καθώς οι συσκευές αυτές κρύβουν μέσα πολλά προσωπικά δεδομένα που κανείς δεν θα ήθελε να πέσουν στα χέρια τρίτων.

Ενδεχομένως μάλιστα όσοι τα βρουν να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων.

Βέβαια υπάρχουν και καλά νέα, αφού στην διαδικτυακή αγορά κυκλοφορούν εφαρμογές μέσω τον οποίων μπορούμε να εντοπίσουμε την κλεμμένη συσκευή μας αλλά και να προστατέψουμε τα δεδομένα μας.

Κλασσικά παραδείγματα τέτοιου είδους εφαρμογών είναι το Find my iPhoneγια το iPhone και το Android Lost για κινητά Android.

Με αυτές μπορείτε να εντοπίσετε την συσκευή σας, να την κλειδώσετε, ακόμα και να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας, σε περίπτωση που η ανάκτησή της είναι αδύνατη.

Μάλιστα το Android Lost έχει τη δυνατότητα να σας σταλεί το νούμερο του κλέφτη, μόλις αυτός τοποθετήσει την δική του κάρτα sim στο κινητό σας.

Μάλιστα τέτοιες εφαρμογές έχουν λύσει αρκετές φορές και τα χέρια της αστυνομίας αφού οι αρχές χρησιμοποίησαν πληροφορίες από παρόμοια λογισμικά για να βρουν τα κλοπιμαία και να τα επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους.

Εφαρμογές σε smartphone και laptop κατά των κλεφτών

Prey: Υποστηρίζεται σε συσκευές Android και υπολογιστές Apple και Windows. Όταν κλαπεί η συσκευή σας μπορείτε να την παρακολουθήσετε εντοπίζοντας την μέσω ασυρμάτων δικτύων, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την φωτογραφική μηχανή για να δείτε το πρόσωπο του κλέφτη. Είναι δωρεάν, με επιλογή πληρωμής αν θέλετε περισσότερες επιλογές ή να εντοπίσετε παραπάνω από μία συσκευή.

LockItTight: Το λογισμικό αυτό, το οποίο υποστηρίζεται σε συσκευές Android και Windows μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη διαφόρων στιγμιοτύπων από την οθόνη της συσκευής ώστε να ξέρετε τι ακριβώς κάνει το άτομο που σας έκλεψε τη συσκευή. Φυσικά υποστηρίζει και εντοπισμό.

StealthGenie: Ουσιαστικά πρόκειται για λογισμικό παρακολούθησης και υποστηρίζεται σχεδόν σε όλα τα κινητά. Δεν είναι ανιχνεύσιμο και συλλέγει δεδομένα σχετικά με κλήσεις, μηνύματα και άλλες δραστηριότητες, τα οποία αποστέλλει σε ένα ασφαλή λογαριασμό. Επίσης υποστηρίζει εντοπισμό θέσης, διαγραφή των δεδομένων σας σε περίπτωση κλοπής και σας ειδοποιεί αν κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το κλεμμένο κινητό σας με κάποιον άλλο αριθμό. Το μόνο αρνητικό είναι το ότι η εφαρμογή είναι μόνο επί πληρωμή.

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *