ροή ειδήσεων

Η ανακοίνωση του ΕΚΑB για την ΦΟΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ στην Εγνατία Οδό!


Ανακοίνωση για την τραγωδία στην Εγνατία Οδό με τη φονική καραμπόλα πολλών ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας.... που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:20 το πρωί της Κυριακής εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το ΕΚΑΒ «ανταπεξήλθε άμεσα στο σοβαρότατο τροχαίο δυστύχημα που προκλήθηκε από την σύγκρουση νταλίκας με επιβατικά αυτοκίνητα, το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου 2014, στην Εγνατία Οδό στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του χωριού Μέση κοντά στον κόμβο της Κουλούρας. Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 10:24 και το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο του συμβάντος στις 10:30».

«Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση μονάδων του Ε.Κ.Α.Β. από τις όμορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Έδεσσας και της Πιερίας με 9 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα (με συνοδεία Γιατρών). Παράλληλα, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης της επιχείρησης υπήρξε άμεση ανταπόκριση πολλών Διασωστών και Γιατρών του Ε.Κ.Α.Β., οι οποίοι με αυταπάρνηση προσήλθαν στους τομείς ευθύνης τους εθελοντικά (ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας), αποσκοπώντας στην βέλτιστη παροχή βοήθειας όπου αυτή θα κρινόταν αναγκαία», σημειώνεται ακόμη.

«Τελικά, από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν 23 τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, 1 τραυματία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», 1 νεκρό (απανθρακωμένη σορός) στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, 2 νεκρούς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και 1 ακόμη νεκρό στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας (συνολική μεταφορά 24 τραυματιών και 4 νεκρών)», καταλήγει η ανακοίνωση.

protothema



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *