επικαιρότητα

Ο Έμπολα έφτασε στη γειτονιά μας


Ύποπτο κρούσμα στην Κωσνταντινούπολη!
Καθησυχάζουν οι αρμόδιοι φορείς...
Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να ενισχύσει τα μέτρα για την ανάσχεση της επιδημίας του ιού του Εμπολα, αλλά είναι εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει την επέκταση του ιού στο...


ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Αρχές και τους αναλυτές.

Δεδομένου του επιπέδου των υγειονομικών και ιατρικών κανονισμών στην Ευρώπη, "η κατάσταση δεν μπορεί αν συγκριθεί με ό,τι συμβαίνει στην Αφρική.

Μία επιδημία Εμπολα στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά απίθανη", διαβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρεντερίκ Βενσάν.

"Οταν τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται, ο κίνδυνος ελέγχεται", είπε υπενθυμίζοντας ότι μέχρι την ισπανική "παραφωνία", στην Ευρώπη δεν είχαν εμφανισθεί παρά οκτώ κρούσματα του ιού Εμπολα, όλα σε υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό που επαναπατρίσθηκε από την Αφρική.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, "αν και οι Ισπανοί δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το σφάλμα που επέτρεψε την πρώτη μετάδοση του ιού από ασθενή που είχε επαναπατρισθεί από την Αφρική, υπάρχει εκεί ένα κενό που πρέπει να σημάνει συναγερμό", όπως είναι το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να ενισχύσει την εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών και του ιατρικού προσωπικού, με αντικείμενο τον ταχύτερο εντοπισμό της εισόδου ασθενούντων προσώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναθεώρησης των διαδικασιών εισαγωγής στα νοσοκομεία και των κριτηρίων που επιτρέπουν τον εντοπισμό των κρουσμάτων ιού.

"Διαθέτουμε κανόνες, υλικό, τεχνικές ντυσίματος και γδυσίματος, αλλά συμπεραίνουμε ότι αυτά δεν έχουν 100% αποτελεσματικότητα, διότι λίγες ασθένειες απαιτούν τέτοια προστατευτικά μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης και τα αντανακλαστικά δεν είναι δεδομένα", τονίζει ένας ειδικός.

Η υπόθεση του σκύλου της Ισπανίδας νοσοκόμας φέρνει στο φως την ανυπαρξία πρόβλεψης για τα οικόσιτα ζώα. Εδώ και μήνες, η Ευρωπαϊκή Ενωση θέτει κανόνες, εφαρμόζει μέτρα, προσδιορίζοντας τα νοσοκομεία και το προσωπικό που πρέπει να κινητοποιηθούν. "Αλλά, από όσο γνωρίζω, κανείς δεν έθεσε το θέμα 'τι θα κάνουμε με τα οικόσιτα ζώα' ", επισημαίνει ο ίδιος ειδικός.

"Η πλειονότητα των μεγάλων χωρών διαθέτουν κανόνες και μέτρα, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά ώστε να μην είναι δυνατόν να αποκλεισθούν εν σειρά σφάλματα", λέει ο καθηγητής Νέιθαν Κλάμεκ, ειδικός λοιμωξιολόγος στο εντεταλμένο νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί από τη λιτότητα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων, προσθέτει ο καθηγητής απηχώντας και τις προειδοποιήσεις των ισπανικών συνδικάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Europolitique, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ, η Πορτογαλία περιλαμβάνεται στις πλέον εξοπλισμένες χώρες, με 37 κλίνες, μονάδες καραντίνας και αεροπλάνα-ασθενοφόρα, μαζί με τη Δανία (42 κλίνες), την Ιταλία και τη Γαλλία (21 και 20 κλίνες αντίστοιχα).

"...διότι, αν και είναι βέβαιο ότι ασθενείς (του Εμπολα) θα φθάσουν στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξει επέκταση, διότι οι διαγνωστικές μας ικανότητες, οι δυνατότητες απομόνωσης και ιατρικής φροντίδας των ασθενών είναι αρκετά μεγάλες" για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, λέει ο καθηγητής Κλάμεκ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά