ροή ειδήσεων

Ποιο γάμο επιλέγουν οι Έλληνες: Πολιτικό ή θρησκευτικό;



Μπορεί μέχρι πρόσφατα οι Έλληνες να επέλεγαν την εκκλησία, ωστόσο η οικονομική κρίση φαίνεται πως έχει συμβάλει στην αλλαγή...

κατεύθυνσης. Το δημαρχείο κάνει θραύση για τους νεόνυμφους ενώ τα σύμφωνα συμβίωσης αρχίζουν και μπαίνουν ως επιλογή στην ζωή των Ελλήνων.

Τα σκαλιά του δημαρχείου επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες. Τα στοιχεία της φυσικής κίνησης πληθυσμού για το 2013, που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, δείχνουν πως ο πολιτικός γάμος εδραιώνεται ως επιλογή στα νέα ζευγάρια.

Πέρυσι καταγράφηκε σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία ανάμεσα σε πολιτικούς (25.632) και θρησκευτικούς (25.624), ενώ το 2012 οι πολιτικοί υπερτερούσαν κατά 1.750 πράξεις.

Θεαματική άνοδο (85%) καταγράφουν και τα Σύμφωνα Συμβίωσης, αν και σε απόλυτους αριθμούς βρίσκονται ακόμη στο περιθώριο των επιλογών των νέων ζευγαριών. Ενώ το 2012 υπεγράφησαν 314, το 2013 έφτασαν τα 581.

"Πολλά ζευγάρια καταφεύγουν στο Σύμφωνο είτε για οικονομικούς λόγους είτε επειδή βρίσκονται μπροστά σε μια εγκυμοσύνη και δεν θέλουν να γεννηθεί το παιδί εκτός γάμου", εξηγεί ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Σε απόλυτους αριθμούς, η επιλογή του Συμφώνου παραμένει ακόμη στο περιθώριο, αφού οι κοινωνικές προκαταλήψεις και οι "τρύπες" του θεσμού δεν βοηθούν τους νέους που θέλουν να παρακάμψουν τον γάμο.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *