ροή ειδήσεων

Στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων του ξενοδοχείου "Ντορέτα"


Την ώρα που οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο "Ντορέτα" δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου... να καταφέρουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, την ίδια ώρα εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης των απεργών Σωματεία και σύλλογοι της περιοχής μας ανταποκρινόμενοι στο Κάλεσμα του ΠΑΜΕ προκειμένου για να στηριχτούν οι προσπάθειές τους. Συγκεκριμένα:


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο DORETA που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Παρασκευή για να διεκδικήσουν τους μισθούς που τους χρωστά η εργοδοσία.

Η εργοδοσία που επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας ζητά από τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους και να τους αφήσει απλήρωτους για άλλη μια φορά τέλος της σαιζόν.
Τι ειρωνεία !!

Το Σάββατο ακούγαμε δια στόματος του πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για το πόσο καλά πήγε η τουριστική σαιζόν και για τα χαμόγελα που γύρισαν στα πρόσωπα των ξενοδόχων, των εμπορων και γενικά των επιχειρηματιών της περιοχής αλλά χωρίς να αναφέρει βέβαια τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους που έχουν να χαμογελάσουν χρόνια.
Συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι, η ελπίδα και η προοπτική για σας αλλά και γενικότερα για όλους εμάς τους εργαζόμενους βρίσκεται στην οργάνωση μας με άξονα τις σύγχρονες ανάγκες μας και σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας . Σύγχρονες ανάγκες τις οποίες μπορεί να ικανοποιήσει ο πλούτος που παράγουμε εμείς.
Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι μην υποχωρήσετε μέχρι να δικαιωθείτε, μέχρι την τελική νίκη .
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι να περάσει η εξουσία από τα χέρια των αστών στα χέρια των εργατών .Μόνο τότε οι κατακτήσεις που πετυχαινουμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες δεν θα κινδυνεύουν να χαθούν, και οι λαϊκές ανάγκες να ικανοποιηθούν .


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ
Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω ενώνει την φωνή του με τις φωνές των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Doreta στην Ρόδο!

Άλλο ένα ξενοδοχείο που αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους λίγο πριν το κλείσιμο της σαιζόν.

Άλλο ένα ξενοδοχείο που πατά στην αγωνία και στην ανάγκη των εργαζομένων Επικαλείται προβλήματα ρευστότητας και αδιαφορεί πως θα επιβιώσουν οι εργαζόμενοι.

Η απληρωσιά στο Doreta είναι «νόμος» για την «ελεύθερη» καπιταλιστική οικονομία που διαρκώς γεννάει φτώχεια ,μιζέρια, ανεργία.

Ανασφάλιστους,απλήρωτους χωρίς δικαιώματα εξαντλημένους εργαζόμενους.
Αυτή είναι η ανάπτυξη του τουρισμού που διαφημίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους.

Οι κινητοποιήσεις που κάνουν τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στο Doreta είναι παρακαταθήκη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους,για τους συνάδελφους στον κλάδο.

Πρέπει να βρουν συμπαράσταση από όλους.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες,νέες και αυτοαπασχολούμενοι ενωμένοι μια γροθιά να απαιτήσουν ΤΩΡΑ την εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.


Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη .
Δεν έχουμε άλλη επιλογή!


ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ MIRA MARE WONDERLAND

Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του και στηρίζει το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων στο ξενοδοχείο DORETA. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν από την προηγούμενη Παρασκευή τους μισθούς που τους χρωστά η εργοδοσία.
Η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν στη δουλειά τους απλήρωτοι και επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας.
Στεκόμαστε στο πλάι τους στην αντίσταση που κάνουν για την εκμετάλλευση και την απαξίωση.
Σήμερα οι εργοδότες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες κόπτονται δήθεν για τον τόπο και τον τουρισμό, χωρίς να αναφέρουν βέβαια τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους. Εκμεταλλεύονται και εκβιάζουν τους εργαζόμενους και τους καταλογίζουν ότι οι κινητοποιήσεις έχουν αντίκτυπο στην οικονομία του τόπου. Ωστόσο τα κέρδη τους εξασφαλίζονται με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων. Οι εργοδότες έχουν στήριγμα την κυβέρνηση τους και τους δικούς τους εργοδοτικούς μηχανισμούς . Οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου έχουν την αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης.

http://topika-nea.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/10/14 00:25

    Με τα λογια και τις σημαιουλες δεν γινεται δουλεια.Μονο γελια προκαλειτε στους μαγκες τους αφεντες σας.Οσο υπαρχουν φτηνα-σχεδον τζαμπα- εργατικα χερια που δουλευουν για ενα κομματι ψωμι (και δοξα τον Αλλαχ,μας φερνουνε καθημερινα μπολικο υλικο) οι Ελληνες θα ειναι περιττο και ασυμφορο δυναμικο.Γι αυτο σταματηστε τις κλαψες και τα παρακαλια και αντιμετωπιστε το σαν καλοι αντιρατσιστες Ελληνες.Εσεις στα σπιτια σας,οι αλβανοι στις επιχειρησεις τους και οι πακιστανοι στις δουλειες σας.Αντε και καλο ραμαζανι(οποτε πεφτει αυτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/14 09:07

    καλο το σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/10/14 05:34

    Φασίστες χαφιέδες των αφεντικών πάντα απέναντι σε όσους αγωνίζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/10/14 21:48

    as to kleisoun epitelous!!!! tetoies epixeirhseis tsaba leitourgoun!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *