επικαιρότητα

Ρόδος: Καταρρέει το κάστρο της Μονολίθου

Ορισμένα από τα τοιχία έχουν πέσει, ενώ μοιάζει να έχει περιέλθει σε εγκατάλειψη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχαιολόγων...

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα της Μονολίθου σε μια σειρά από ζητήματα, με σημαντικότερο ωστόσο εκείνο του Μεσαιωνικού Κάστρου της περιοχής.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο εκπρόσωπος του χωριού κ. Διαμαντής Κονίσσης, μια και πρόκειται για μονοεδρική Κοινότητα, το νούμερο 1 ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της περιοχής που ζουν από τον τουρισμό, αποτελεί η επικινδυνότητα για τους επισκέπτες του Κάστρου.

Ορισμένα από τα τοιχία έχουν πέσει, ενώ μοιάζει να έχει περιέλθει σε εγκατάλειψη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αρχαιολόγων.

Γι’ αυτό μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί να υπάρξει και συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς, αφού λόγω της ανόδου του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία, έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό και η επισκεψημότητα στο μοναδικό αυτό μνημείο.

Ωστόσο δεν είναι το μόνο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής. Σημαντικό θεωρείται και το ζητήματα του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί πίσω από το Κάστρο στις παραλίες Αλική και Φούρνους, οι οποίες είναι οργανωμένες, με καντίνες και ομπρέλες και υποδέχονται καθημερινά αρκετό κόσμο.

Όμως λόγω της κακής συντήρησης του δρόμου μόλις πριν από μερικές ημέρες συνέβη ένα ακόμη ατύχημα με νεαρή οδηγό, με αποτέλεσμα να βγει έξω από το ρεύμα και να χρειαστεί να κληθεί ασθενοφόρο. Δεν είναι όμως και το μοναδικό περιστατικό, αφού μέσα στο καλοκαίρι καταγράφηκαν τουλάχιστον 4-5 παρόμοια.

Πηγή: http://www.skai.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/10/14, 9:00 μ.μ.

    Εδώ καταρρέει το ταχυδρομείο και το κάστρο θα φτιάξουν αυτοί οι ανίκανοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης