ροή ειδήσεων

Η Αργεντινή δεν υποχωρεί στους κερδοσκόπους και τις ΗΠΑ - Πλήρωσε μόνο συνεργάσιμους ομολογιούχους



Νέα φωτιά στη διαμάχη της με τους «απρόθυμους» πιστωτές της, που δεν συμμετείχαν...
οικειοθελώς στα «κουρέματα» του 2005 και του 2010 έβαλε η Αργεντινή, καταθέτοντας δόση 161 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποπληρωμή των οφειλών της στους συνεργάσιμους ομολογιούχους σε νέο, τοπικό διαχειριστή.

Το Μπουένος Άιρες θέλει να δείξει πως μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος του, παρά την απόφαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης που του απαγορεύει να συνεχίσει τις πληρωμές δόσεων στους συνεργάσιμους πιστωτές του αν δεν αποζημιώσει ταυτόχρονα τους «απρόθυμους» με 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Καταθέτοντας αυτά τα χρήματα, η Αργεντινή επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την σταθερή δέσμευσή της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς του ομολογιούχους», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της λατινοαμερικανικής χώρας.

Οι πληρωμές των τόκων για τα «κουρεμένα» ομόλογα γίνονταν μέχρι πρότινος μέσω της αμερικανικής τράπεζας Bank of New York Mellon Corp, η οποία όμως τον Ιούλιο αρνήθηκε να προωθήσει στους συνεργάσιμους πιστωτές δόση περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εξοργισμένη με τη στάση της Bank of New York Mellon, η κυβέρνηση της αργεντινής αποφάσισε να αναθέσει τη διαχείριση των πληρωμών στην κρατική αργεντίνικη τράπεζα Nacion Fideicomisos.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *