ροή ειδήσεων

Πάπας Φραγκίσκος: Να δοθεί τέλος στην θανατική ποινή



Τέλος στην θανατική ποινή ζήτησε να δοθεί ο Πάπας Φραγκίσκος στην συνάντησή του...
με μέλη του Διεθνούς Συνδέσμου Ποινικού Δικαίου. Ο Πάπας τάχθηκε κατά της θανατικής ποινής, είτε είναι νόμιμη είτε παράνομη, και διαμαρτυρήθηκε για την ποινή των ισοβίων, λέγοντας ότι «η ισόβια κάθειρξη δεν είναι άλλο από μια κεκαλυμμένη θανατική ποινή».

Ο ποντίφικας επεσήμανε πως «υπάρχει η πεποίθηση ότι με έναν ενιαίο τρόπο τιμωρίας μπορούν να λυθούν ετερογενή κοινωνικά προβλήματα. Είναι σαν να θέλουν να μας δώσουν, όμως, το ίδιο φάρμακο για μια σειρά διαφορετικών ασθενειών».

Επιπλέον, εξήγησε ότι οι συνθήκες απομόνωσης σε σωφρονιστικά ιδρύματα, αστυνομικά τμήματα, ψυχιατρικά νοσοκομεία, κέντρα κράτησης ανηλίκων και ταυτοποίησης μεταναστών προκαλούν «επιπρόσθετο πόνο».

Στη συνέχεια, μίλησε για το φαινόμενο της κοινωνικής διαφθοράς, υποστηρίζοντας ότι «οι ποινικές κυρώσεις είναι επιλεκτικές, αφού είναι σαν ένα δίχτυ στο οποίο πιάνονται μόνον τα μικρά ψάρια, ενώ τα μεγάλα περνούν. Η διαφθορά που πρέπει να καταπολεμηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα είναι εκείνη που ζημιώνει την δημόσια διοίκηση και αυτή που προσπαθεί να παρεμποδίσει το έργο της δικαιοσύνης».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *