ροή ειδήσεων

Ρεκόρ συλλήψεων μεταναστών από τους λιμενικούς



Μόνο τον Σεπτέμβριο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 6.121, όταν όλο το 2013 είχαν συλληφθεί ...

Κατά τον πρωθυπουργό της χώρας, και βάσει όσων υποστήριξε στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, «σήμερα, με την κρίση που υπάρχει γύρω μας, ο αριθμός των λαθρομεταναστών θα έπρεπε φυσιολογικά να μεγαλώσει. Και όμως μειώνεται, και για πρώτη φορά πέρασε στην Ευρώπη η άποψη η ελληνική, για κοινή, αποφασιστική στάση κατά της παράνομης μετανάστευσης».

Η απάντηση σε αυτά που είπε ο Αντ. Σαμαράς δόθηκε πολύ γρήγορα, καθώς χθες το Λιμενικό δημοσιοποίησε τα επίσημα στοιχεία, όπως κάνει κάθε μήνα, για τα περιστατικά εισόδου μεταναστών, τον εντοπισμό και τις συλλήψεις τον μήνα Σεπτέμβριο 2014.

Βάσει των στοιχείων αυτών, οι λιμενικοί μόνο τον Σεπτέμβριο αντιμετώπισαν 228 περιστατικά, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν και συνέλαβαν 6.121 μετανάστες, 32 διακινητές, ενώ κατέσχεσαν 30 σκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ραγδαία αύξηση των περιστατικών εισόδου των προσφύγων στη χώρα μας από το Αιγαίο, φαίνεται καθαρά από τα στοιχεία του Λιμενικού. Το 2013 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 9.357 μετανάστες, το 2012 1.627 και το 2011 775, ενώ από την αρχή του 2014 και μέχρι τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί 17.646 πρόσφυγες.

Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα είναι η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Χίος, η Κως, η Σύμη, το Φαρμακονήσι, ενώ να σημειώσουμε ότι υπάρχει και ένας αριθμός -αυτοί δεν υπολογίζονται στα στοιχεία του Λιμενικού- προσφύγων, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί και δεν έχουν συλληφθεί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *