ροή ειδήσεων

Αφίξεις Σεπτεμβρίου (πρώτα στοιχεία): "Καλπάζει" η Αθήνα, απώλειες στη Ρόδο



- Σημαντική ανάκαμψη της εσωτερικής αγοράς
Συγκεντρώνονται σταδικά τα στοιχεία των αεροπορικών αφίξεων του Σεπτεμβρίου, τα οποία .... περιμένουμε με ενδιαφέρον, κυρίως γιατί θα έχουμε μία πρώτη απεικόνιση των επιπτώσεων από τις εξελίξεις στη Ρωσική αγορά. Μία πρώτη διαπιστωση είναι ότι στην Αθήνα, η δυναμική της.

.ανόδου συνεχίστηκε αμείωτη, καθώς σύμφωνα με τον ΔΑΑ, διακινήθηκαν
περίπου 2 εκατ. περισσότεροι επιβάτες, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2013, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 19,4%.
Μόνο τον Σεπτέμβριο διακινήθηκαν περίπου 23% περισσότεροι επιβάτες.
Οι ξένοι επισκέτπες που ήρθαν με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα τον Σεπτέμβριο κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 24%, ενώ συνολικά στο 9μηνο το ποσοστό αυτό φτάνει στο 30%.
Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει ο ΔΑΑ και στον αριθμό πτήσεων καθώς στο 9μηνο υπήρξαν περίπου 8.800 περισσότερες πτήσεις έναντι του αντίστοιχου περυσινού 9μήνου.
Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο, ότι τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και συνολικά στο πρώτο 9μηνο, η αύξηση των ελλήνων ταξιδιωτών κατέγραψε αύξηση 26% και 18,3% αντίστοιχα.
Οι Έλληνες περιόρισαν τις απώλειες στη Ρόδο
Η σημαντική αύξηση αφίξεων εσωτερικού κατά 17%, ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό, τον Σεπτέμβριο, στη Ρόδο. Όπου σε επίπεδο αφίξεων εξωτερικού, ήταν εμφανείς οι απώλειες από τη Ρωσική και την Ουκρανική αγορά, με μείωση 32% και 74% αντίστοιχα.
Μεγάλη ήταν η μείωση επίσης από την Ιταλία (-18,2%), το Ισραήλ (-34,3%) και τις Σκανδιναβικές αγορές (Σουηδία, Νορβηγία και Δανία) πλην της Φινλανδίας που είχε σημαντική αύξηση (+17,2%).
Δυναμική ήταν η κίνηση από τις μεγάλες παραδοσιακές αγορές, Γερμανία και Μ. Βρετανία, με 26,8% και 14,7% αντίστοιχα, οι οποίες ήταν και οι δύο μεγαλύτερες αγορές προέλευσης αφού η Ρωσία πέρασε στην τρίτη θέση, ενώ μεγάλη αύξηση κατεγράφη και από την Πολωνία, με 42,5%.
Συνολικά, οι αφίξεις εξωτερικού στο "Διαγόρας" εμφάνισαν μείωση περίπου 1%, ενώ συνολικά, μαζί με τις αφίξεις από Ελλάδα, η Ρόδος είχε αύξηση 0,6%.
http://tourismlobby.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *