ροή ειδήσεων

Δείτε την αγγελία πώλησης του σπιτιού του Ν. Καζαντζάκη!


"Παλαιό οίκημα με θέα στη θάλασσα στο πιο όμορφο δρόμο της παλιάς πόλης....  Αυτό το σπίτι των 51m2 έχει ιδιοκτησία του Νίκου Καζαντζάκη ποιητής και συγγραφέας...

Αποτελείται από ένα καθιστικό που ανοίγει σε μια βεράντα με θέα στη θάλασσα, εξοπλισμένη κουζίνα.

Στον πρώτο όροφο δύο υπνοδωμάτια, το ένα με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα, 2 δωμάτια ντους με WC, μπαλκόνι, διπλά τζάμια, κλιματισμός.

Ένα πραγματικό στολίδι."

Με αυτά τα λόγια Γαλλικό μεσιτικό γραφείο, περιγράφει το σπίτι στην Αντιμπ της Νότιας Γαλλίας, στο οποίο έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Νίκος Καζαντζάκης.

Μια περιγραφή, που γίνεται, όχι για να αναφέρει την πνευματική και πολιτιστική αξία του χώρου, αλλά για να πείσει τους υποψήφιους αγοραστές να δώσουν 540.000 ευρώ για να το αγοράσουν.

Σαν "κεραυνός εν αιθρία¨ έπεσε η αποκάλυψη που έγινε απο επισκέπτη, ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι του στην πόλη της Κυανής Ακτής αντίκρισε το πωλητήριο, ενημερώνοντας τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου και άλλες αρμόδιες Αρχές.

Όμως, θα έπρεπε να είναι κάτι το αναμενόμενο - απο την στιγμή που η σύζυγός του μεγάλου στοχαστή και συγγραφέα πούλησε το σπίτι - πως κάποια στιγμή και ο αγοραστής, με την σειρά του θα ήθελε να το πουλήσει.

Τώρα η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και η αυτοδιοίκηση του Ηρακλείου, θα προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν και το Υπ.Πολιτισμού, αν και το χρηματικό ποσό που ζητείται είναι πολύ μεγάλο.

Προσπάθεια θα καταβληθεί και μέσω Ευρωπαικής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια γενικότερη ευαισθητοποίηση για την ανάδειξη του χώρου ως σημείο του Ευρωπαικού πολιτισμού.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/10/14 18:12

    Τώρα ξυπνήσατε???? Οταν τον "αφορίζατε" ήταν όλα καλά πραγμένα???? Μην ξεχνάτε ότι Εκκλησία και εξουσία πάνε χέρι-χέρι, οπότε σιωπηρώς συμφωνήσατε σε αυτό. Φαρισαίοι!!!!!
    Καλά είπε ο Καζαντζάκης..... "Τον θεό δεν τονε φοβούμαι, γιατί αυτός καταλαβαίνει και σχορνά, τους ανθρώπους φοβάμαι, αυτοί δεν καταλαβαίνουν ούτε σχορνάνε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/14 18:31

    Δεν είδα πουθενά να του στήσετε ανδριάντα....... αντίθετα στήσατε ανδριάντες σε προδότες και δοσίλογους πολιτικούς που κατέστρεψαν την χώρα και ιερείς που κυνήγησαν ανελέητα τους Ελληνες όπως ο πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *