ροή ειδήσεων

«Εκπληκτική Eλληνική δημοκρατία» - ΠτΔ με μόνο 75 ψήφους!!!


Ναι δεν διαβάζετε λάθος.
Το ξέρετε ότι μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάποιος... με μόνο τις ψήφους 75 βουλευτών;

Που το λέει αυτό; Μα που αλλού. Στο απίστευτο Ελληνικό Σύνταγμα!

Να εξηγήσουμε ευθύς εξ αρχής για να μην υπάρξει παρεξήγηση και πανικός, ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί τώρα στην παρούσα Βουλή.

Όπως αναλύσαμε και χθες στο άρθρο «Πόσοι βουλευτές απαιτούνται για εκλογή ΠτΔ; 180 ή μπορεί και λιγότεροι;», για να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, απαιτούνται οπωσδήποτε 180 βουλευτές.

Όμως αυτό μπορεί να συμβεί στην επόμενη Βουλή, μετά τις τυχόν εκλογές που θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο εξ αιτίας της μη εκλογής ΠτΔ.

Σύμφωνα λοιπόν με το απίστευτο Σύνταγμά μας (άρθρα 32 πρ. 4 και 67 εδ. α), υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί ΠτΔ με μόνο 75 βουλευτές.

Με λίγα λόγια, ο αρχηγός του κόμματος που θα έρθει πρώτο στις εκλογές, θα εκλέξει ΠτΔ της απολύτου αρεσκείας του!!!

Και αυτός που θα εκλεγεί με αυτές τις ψήφους, θα είναι λέει Πρόεδρος όλων των Ελλήνων.

Αυτό είναι δυστυχώς το Σύνταγμά μας!!!

Δεν θα ήταν λοιπόν καλύτερο και πιο δημοκρατικό, να εκλέγεται ΠτΔ άμεσα από τους ίδιους τους πολίτες με ποσοστό μεγαλύτερο από 50%;

Δεν θα ήταν αυτό μια μεταφορά της συγκεκριμένης εξουσίας από τα χέρια των πολιτικών στα χέρια των πολιτών;

Το έκανε μέχρι και η Τουρκία.

Πόσο άλλο πίσω θα μένουμε εμείς, πιστοί στο Αγγλοσαξωνικό ολιγαρχικό σύστημα;

ΥΓ. Άρθρο 32 παρ. 4 «Aν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η Bουλή διαλύεται μέσα σε δέκα ημέρες από την ψηφοφορία, και προκηρύσσεται εκλογή για ανάδειξη νέας Bουλής. H Bουλή που αναδεικνύεται από τις νέες εκλογές, αμέσως μόλις συγκροτηθεί σε σώμα, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών. Aν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Aν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία».


Άρθρο 67 εδ. α «H Bουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, που όμως ποτέ δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ένα τέταρτο του όλου αριθμού των βουλευτών».



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *