ροή ειδήσεων

Πρώτη σε ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με τη Eurostat



Τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο ποσοστό της ανεργίας διατηρεί η Ελλάδα σύμφωνα...
με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή... (Eurostat). Συνολικά οι άνεργοι στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια ενώ σε ποσοστό η ανεργία διαμορφώθηκε στο 27% τον Ιούνιο από το... 27,1% που ήταν το Μάιο. Στην Ευρωζώνη το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 11,5% τον Αύγουστο, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία της Eurostat, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Άντορ είπε ότι «το ποσοστό των ανέργων στην Ευρώπη είναι απαράδεκτα υψηλό». Μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για το υψηλό ποσοστό της νεανικής ανεργίας, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 5 εκατομμύρια νέοι και νέες στην Ε.Ε., έως 25 ετών δεν έχουν εργασία. Μάλιστα, στην Ελλάδα και την Ισπανία πάνω από το 50% των νέων είναι άνεργοι. Συνολικά τον Αύγουστο κατεγράφησαν 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 18,3 εκατομμύρια στην Ευρωζώνη.

Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρωζώνη καταγράφονται στην Αυστρία (4,7%) και τη Γερμανία (4,9%). Στη Γερμανία ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 94 χιλιάδες και διαμορφώθηκε στα 2,808 εκατομμύρια. «Το Σεπτέμβριο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων εξαιτίας της φθινοπωρινής ανάκαμψης της οικονομίας», σχολίασε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας Φρανκ-Γιούργκεν Βάιζε, διευκρινίζοντας ότι εάν αγνοηθούν οι εποχικοί παράγοντες, διαπιστώνεται αύξηση της ανεργίας».

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *