ροή ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ: Η επίσημη παρουσίαση του νέου iPad Air



Δείτε στο βίντεο πως παρουσίασε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, το νέο λεπτότερο...
tablet της εταιρείας, το νέο iPad Air 2.

Το νέο iPad είναι 20% λεπτότερο από τον προκάτοχό του...

Τα βασικά νέα χαρακτηριστικά του iPad Air 2 είναι το εξαιρετικά μικρό πάχος του (6,1 χιλιοστά) και ο αισθητήρας αναγνώρισης αποτυπωμάτων Touch ID. Επίσης διαθέτει για πρώτη φορά anti-reflective επικάλυψη στην οθόνη και επεξεργαστή Α8Χ- μία ταχύτερη έκδοση του επεξεργαστή των τελευταίων iPhones της εταιρείας. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται μία οπίσθια κάμερα των οκτώ megapixel που μπορεί πλέον να καταγράψει slow-mo βίντεο στα 120 frames per second, ενώ η εμπρόσθια κάμερα αναβαθμίστηκε επίσης για να δέχεται περισσότερο φως και να λαμβάνει selfies σε γρήγορη διαδοχή. Η οθόνη του είναι των 9,7 ιντσών, ανάλυσης 2048x1536 και διαθέτει 2 GB RAM και συνεπεξεργαστή M8. Επίσης διαθέτει ένα νέο είδος wi-fi chip που υποστηρίζει μεγαλύτερες ταχύτητες, περιλαμβανομένων downloads μέχρι και 866 megabits per second. Η τιμή του ανέρχεται στα 499 δολάρια για την έκδοση των 16 GB (599 για τα 64 GB, 699 για τα 128).

Όσον αφορά στο iPad Mini 3, διαθέτει επίσης, όπως το μεγαλύτερο «αδελφάκι» του, τον αισθητήρα Touch ID. Ο επεξεργαστής του είναι ο Α7 και διαθέτει κάμερα χαμηλότερης ανάλυσης σε σχέση με το iPad Air 2. Η τιμή του ξεκινά από τα 399 δολάρια (16 GB).

Η διάθεση των δύο συσκευών θα αρχίσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ είναι δυνατές ήδη οι προπαραγγελίες. .

Η Apple επίσης παρουσίασε ένα νέο μοντέλο του all-in-one iMac της, το οποίο, όπως υποστηρίζει, διαθέτει τη μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη στην αγορά: 27 ίντσες, ανάλυση 5Κ-5210x2880 pixels. Το κόστος του βασικού μοντέλου ανέρχεται στα 2.499 δολάρια και ήδη διατίθεται προς πώληση. Ανακοινώθηκαν ακόμη μια βελτιωμένη έκδοση του Mac Mini, έναρξη της διάθεσης προς download του ΟS X Yosemite για τα Mac, καθώς και η κυκλοφορία της Version 8.1 του iOS τη Δευτέρα.

Πέρα από όσα επιδείχθηκαν και ειπώθηκαν στο event της Apple, ωστόσο, ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου, όπως το TheVerge και το Techcrunch, επισημαίνουν ένα νέο στοιχείο του iPad Air 2 και του iPad Mini 3, το οποίο μπορεί να μην ανακοινώθηκε, αλλά αναφέρεται μεταξύ των χαρακτηριστικών του στη σχετική ιστοσελίδα της εταιρείας: ο λόγος για την Apple Sim, η οποία «είναι προεγκατεστημένη στο iPad Air 2 (και το iPad Mini 3) με Wi-Fi+Cellular μοντέλα. Η Αpple SIM σας δίνει τη ευελιξία να επιλέξετε μεταξύ μιας ποικιλίας βραχυπρόθεσμων πακέτων/ προγραμμάτων από επιλεγμένους παρόχους στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία απευθείας στο iPad σας. Οπότε οπουδήποτε το χρειαστείτε, μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που σας συμφέρει καλύτερα, χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Και όταν ταξιδεύετε, μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα πρόγραμμα δεδομένων από έναν τοπικό φορέα για τη διάρκεια του ταξιδιού σας».

Πρακτικά ο χρήστης μπορεί να μεταβαίνει από ένα δίκτυο σε άλλο χωρίς να χρειάζεται να αλλάζει SIM κάρτα ή να αγοράζει καινούρια- απλά επιλέγει νέο πάροχο μέσα από τα settings που εμφανίζονται στην οθόνη του. Προς το παρόν η νέα τεχνολογία λειτουργεί μόνο με μια σειρά παρόχων στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία (AT&T, Sprint, T-Mobile, EE), ωστόσο εκτιμάται ότι σύντομα θα βρει τον δρόμο της και στο iPhone.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *