ροή ειδήσεων

Το WND αποκαλύπτει το βρόμικο παιχνίδι της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος


Το βασίλειο της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε δεκαέξι τζιχαντιστές που πολεμάνε... για το Ισλαμικό Κράτος. Στις ανακρίσεις που ακολούθησαν, οι τζιχαντιστές είπαν στις Αρχές της Ιορδανίας ότι εκπαιδεύτηκαν στρατιωτικά στην Τουρκία.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, είπε στο WND ότι 16 μέλη του Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στην προσπάθειά τους να εισέλθουν από τη Συρία στην Ιορδανία.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε και προφανώς ακόμα σχεδιάζει να εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στο μετριοπαθές καθεστώς της Ιορδανίας και να εξαπλώσει τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) σε αυτό το αραβικό βασίλειο που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ αλλά και του Ισραήλ.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι τζιχαντιστές παραδέχθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία.

Το WND έγραψε την Πέμπτη ότι η Τουρκία παρέχει απευθείας βοήθεια σε θέματα πληροφοριών και αντικατασκοπείας όπως και ότι εφοδιάζει το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Αιγύπτιο αξιωματούχο.

Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε στο WND ότι η Αίγυπτος έχει πληροφορίες ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δίνουν στο Ισλαμικό Κράτος δορυφορικές εικόνες με τις θέσεις των Κούρδων μαχητών, όπως και που βρίσκονται τα οπλοστάσιά τους.

Ο ίδιος Αιγύπτιος αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία απελευθέρωσε τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους από τις φυλακές ανταλλάσσοντάς τους με τους 49 Τούρκους ομήρους που κρατούσε το Ισλαμικό Κράτος όταν κατέλαβε την πρεσβεία της Τουρκίας στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία υπολογίζεται, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ότι έχει απελευθερώσει τουλάχιστον 180 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους για να πάρει πίσω τους δικούς της 49, μεταξύ των οποίων και Βρετανούς τζιχαντιστές. Ο παραπάνω Αιγύπτιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Τουρκία απελευθέρωσε 700 τζιχαντιστές.

Εντάσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του κουρδικού πληθυσμού της χώρας έχουν σημειωθεί πολλές και υψηλές, καθώς οι Κούρδοι διεκδικούν την αυτονομία τους εδώ και τρεις δεκαετίες, ενώ τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και μαζικές επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Κουρδικές δυνάμεις πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία. Από τη Δευτέρα το βράδυ, οι Κούρδοι διαδηλωτές σε ολόκληρη την Τουρκία διαμαρτύρονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην Τουρκία που το στηρίζει, ζητούν να ενισχυθεί η άμυνα της πόλης Κομπάνι για να μην πέσει στο Ισλαμικό Κράτος, αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

Οι Αιγυπτιακές πληροφορίες για τον ρόλο της Τουρκίας, ως υποστηρίκτριας του Ισλαμικού Κράτους, διατυπώθηκαν και ως κατηγορίες ενάντια τόσο στην Τουρκία όσο και στους Άραβες συμμάχους των ΗΠΑ από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τα όσα είπε, ο Τζο Μπάιντεν απολογήθηκε στον Πρόεδρο της Τουρκίας και είπε ότι τα λόγια του παρεξηγήθηκαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας των Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *