ροή ειδήσεων

Το κόλπο των 26 "πονηρών" ταξιτζήδων σε Αθήνα και επαρχία



Ένα ιδιαίτερα κερδοφόρο κόλπο είχαν σκαρφιστεί ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 26 ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί,...
οι οποίοι ουσιαστικά είχαν αντικαταστήσει τα ΚΤΕΛ.


Στους περισσότερους σταθμούς ΚΤΕΛ που υπάρχουν, όπως στη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Αργολίδα, την Κόρινθο, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, οι οδηγοί ταξί στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους και έπαιρναν όχι έναν πελάτη αλλά ολόκληρες “στρατιές” ανθρώπων για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στην οδό Λιοσίων άλλοι οδηγοί ταξί με το ίδιο κόλπο μεταφέροντας πολλούς ανθρώπους από την Αττική σε προορισμούς της επαρχίας και κυρίως στην Πελοπόννησο.

Αυτό το κόλπο της πολλαπλής μίσθωσης, όπως χαρακτηρίζεται, απαγορεύεται ρητά από το νόμο.

Φυσικά τα χρήματα που έπαιρνε ο κάθε οδηγός ταξί από δύο, τρεις ακόμα και 4 επιβάτες δεν ήταν και λίγα, με αποτέλεσμα να θησαυρίζουν.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/12/14 02:08

    οπως ακριβως τα λεει το αρθρο. και τα ταξι δεν ειναι 26 μονο μαλλον τοσα θα επιασαν οι αρχες. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν αρκετα ταξι τα οποια γνωριζω και πηγαινουν αθηνα-καλαματα ή αθηνα-μεγαλοπολη και χρεωνουν ανα ατομο. Βασικά έρχεται περιπου στα ιδια χρηματα με το να αγορασεις εισιτηριο για το κτελ και σιγουρα εισαι πιο ανετος. Ειδικα σε περιπτωσεις που θελει καποια οικογενεια να κανει τη διαδρομη ειναι πολυ καλύτερα.. Βασικά θα μπορούσαν οι ανθρωποι να εχουν συνεννοηθεί απο πριν και να κανουν τη διαδρομη και να μοιρασουν τα λεφτα και να ειναι νομιμοι ολοι , αλλα θα ηταν παρανομη η επιστροφή την οποία και πάλι κανουν τα επαρχιακά ταξι απο αθηνα και αντιστροφα...Αν δηλαδη 2 μαναδες με 1 παιδι η καθε μια θέλει να έρθει στην αθηνα απο καλαματα και το λεωφορειο ειναι 20 ευρω το ατομο και το ιδιο βγαινει και το ταξι τι λετε να προτιμησει ??για να πας καλαματα με αμαξι πάντως με τα διοδια κ τις βενζινες το 80αρι τοχεις για πλακα οποτε και αμαξι να μοιραστουν μονο αν ειναι 5 ατομα βγαινει πιο οικονομικά. Στο εξωτερικό εκτός των ταξι υπαρχουν και τα minicab τα οποια ειναι κανονικα ιχ βενζινης και δουλευουν με στανταρ τιμες χωρις ταξιμετρο..σου λεει δηλαδη μαρουσι πειραιας 15 ευρω οση κινηση και ναχει απο οποιο δρομο και να παει...μηπως τελικα πρεπει να γινουμε λιγο πιο ευελικτοι και να αφησουμε καποιους ανθρωπους να δουλεψουν???εχουμε αναλογικα με το πλυθησμο μας περισσοτερα ταξι με αδειες απο οσα υπαρχουν στο λονδινο, γιατι να μην μπορουν να δουλεψουν αυτοι οι ανθρωποι???μεχρι πριν 3-4 χρονια η αδεια του ταξι ειχε φτασει τα 200.000 ευρω και τωρα δεν εχει ουτε 40....πουλαγαν σπιτια κ χωραφια για ναχουν μια σιγουρη δουλεια κ τωρα δεν εχουν ουτε σπιτι ουτε καποια στανταρ δουλεια....το ιδιο κ με τα φορτηγα...εγω οσες φορες εχω μπει σε κτελ εχω φριξει απο την οδηγηση των ``επαγγελματιων``μας...ολο στο αντιθετο ρευμα βρισκονται το λιγοτερο που μπορω να πω...καποια πραγματα ειναι παρανομα, ναι να τα κυνηγαμε , αλλα οχι το κοσμακι που προσπαθει να δουλεψει....αυτος που ερχεται με ταξι απο καλαματα να φορτωσει στην αθηνα ναι ειναι παρανομος αυτον να τον κυνηγησουν , αλλα οχι αυτον που θα παρει 4 ατομα απο την εδρα του να τα παει αθηνα....και αν εχει κανονισει απο πριν να τους γυρισει και πισω δεν ξερω κατα ποσο ειναι παρανομος,στη τελικη θα μπορουσε να εχει το ταξιμετρο ανοιχτο να γραφει και να τους κανει εκπτωση την ωρα που περιμενε να τους γυρισει πισω....δεν ειναι λιγοι που ερχονται απο επαρχεια αυθημερον για γιατρους παραδειγμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *