ροή ειδήσεων

Οι άνεργοι Έλληνες νοσηλευτές φεύγουν για Γερμανία



Αρχικά έφευγαν οι γιατροί από την Ελλάδα, λόγω κρίσης, για να πάνε στο εξωτερικό και πολλοί από αυτούς...

επέλεγαν την Γερμανία, τώρα φεύγουν νοσηλευτές και νοσοκόμες μέσω του Verein für Internationale Jugendarbeit VIJ.
Ο σύλλογος vij έχοντας 130 χρόνια εμπειρία σε μεταναστευτικά θέματα, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας των νοσηλευτών. Με την πρόταση που κατέθεσε στην Ευρώπη στα πλαίσια του προγράμματος «Your first EURES job», του ανατέθηκε πανευρωπαϊκά να υποστηρίξει και να βρει θέσεις εργασίας σε 250 άνεργους νέους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, απόφοιτους νοσηλευτικής, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, από την Ελλάδα και την Πορτογαλία.
«Ο σύλλογος προετοιμάζει, συνοδεύει και υποστηρίζει άνεργους νέους και νέες που επιθυμούν να εργαστούν στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης της Γερμανίας (Στουτγκάρδη) στον κλάδο της Υγείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Your first EURES job- Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» το οποίο υλοποιεί με χρηματοδότηση από την ΕΕ.», λέει η κ.Λουιζάκη.
Η «Πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES» προσφέρει τη δυνατότητα στον συμμετέχοντα να λάβει οικονομική ενίσχυση για τη μετάβασή του στο εξωτερικό για επαγγελματική συνέντευξη, καθώς και για την εκπαίδευση (π.χ. μαθήματα γλώσσας), την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και τα έξοδα μετεγκατάστασής του.
Το γραφείο του συλλόγου στη Στουτγάρδη αναλαμβάνει να διασφαλίσει τα νόμιμα δικαιώματα του εργαζόμενου στη Γερμανία, την αξιοπιστία του εργοδότη, καθώς και να τακτοποιήσει μαζί του πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τον υποψήφιο, όπως κατοικία και μέντορες που θα του παρασταθούν στα πρώτα του βήματα.
«Μέσω του Ινστιτούτου μας παραδίδονται δωρεάν μαθήματα γερμανικών Β1 επιπέδου σε νοσηλευτές ή οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να εργαστεί στη Γερμανία», αναφέρει η κ.Λουιζάκη.
Ανεργοι νέοι και νέες με πτυχίο νοσηλευτικής που επιθυμούν να μετακινηθούν στη Γερμανία με σκοπό την εργασία μπορούν πλέον να ενημερώνονται μέσω της κ. Λουιζάκη www.louizaki.gr , και να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους (και το πτυχίο) στο info@louizaki.gr.
Τα προαπαιτούμενα για να συμμετέχει κανείς στο πρόγραμμα είναι: να είναι μεταξύ 18-30 ετών, να έχει την ελληνική ιθαγένεια και να έχει βασικές γνώσεις της γερμανικής γλώσσας.
Η κ. Λουιζάκη τους φέρνει σε επαφή με το σύλλογο VIJ από το γραφείο διασύνδεσης του Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit VIJ) που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *