ροή ειδήσεων

Ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις στους καταυλισμούς των Ρομά στη Ρόδο και στην Κω


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου,... πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα το πρωί ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας σε χώρους καταυλισμών Ρομά στις περιοχές Άγιος Βασίλειος Κω και Θεοτόκος στη Ρόδο.

Στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Α' και Β' Δωδεκανήσου, συμμετείχαν (27) αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Τάξης, Τροχαίας, Ασφαλείας).

Για τις ανάγκες των αστυνομικών δράσεων διατέθηκαν περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι επιχειρήσεις είχαν στόχο όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων, συλλήψεις και κατασχέσεις, σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα πρόεκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθηκαν
• 19 προσωρινά καταλύματα
• 49 άτομα
• 9 οχήματα

Προσήχθησαν 13 άτομα

Βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν συνολικά 5 Ρομά και συγκεκριμένα:
• Από το Τμήμα Ασφαλείας Κω ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για απόπειρα κλοπής
• Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τρεις ημεδαποί ηλικίας 14, 15 και 28 ετών γιατί δεν είχαν προβεί στην έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και μια 30χρονη υπήκοος Αλβανίας γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα μας

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κυνηγετικά όπλα από τα οποία τα δυο διαπιστώθηκε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα με στόχο την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και την καταπολέμηση τυχών παραβατικών συμπεριφορών.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *