ροή ειδήσεων

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ: ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ



«Κύριε υπουργέ, εδώ οι σημαίες δεν υποστέλλονται, ούτε καίγονται και κυρίως... δεν τις παίρνει ο αέρας»...


Της Μαρίας Γιαχνάκη

Αυτό δήλωσαν με περηφάνια οι στρατιωτικοί μας στο Καστελόριζο, όταν βρέθηκαν να συζητούν τετ α τετ με το νέο υπουργό εθνικής άμυνας, κ. Νικόλαο Δένδια.

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Δένδια στο Καστελλόριζο ήταν πραγματικά πολύ πλούσιο και το... timing εξαιρετικά σημαδιακό.

Δεν ήταν, σίγουρα, τυχαίο ότι ο υπουργός εθνικής άμυνας επέλεξε να επισκεφτεί το Καστελλόριζο, μια περιοχή με ιδιαίτερη εθνική σημασία και μέσα στην επικαιρότητα, λίγες μέρες μετά τα συνεχή αποκλειστικά και άκρως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Newsbomb, για τον... ψυχολογικό πόλεμο που δεχόταν η ακριτική Στρογγύλη και η ευρύτερη περιοχή από το ίδιο το ελληνικό κράτος.

Ίσως αυτή η επίσκεψη να δίνει και την... απάντηση στον υπουργό εξωτερικών, κ. Βενιζέλο που ήταν αυτός που πρόσφατα απαγόρευσε τη μετάβαση πολιτικών και κατοίκων του Καστελλόριζου και την έπαρση της ελληνικής σημαίας.



Η απόφαση, λοιπόν, του υπουργού εθνικής άμυνας να επισκεφθεί το Καστελόριζο δεν ήταν μόνο δική του, αλλά οργανωμένη και πολυσυζητημένη. Η επίσκεψή του στη Ρόδο για να παρακολουθήσει στρατιωτική άσκηση, πλαισιώθηκε και από την κοινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, να επισκεφθεί και το Καστελόριζο για το οποίο τον τελευταίο καιρό γράφτηκαν πολλά. Έπρεπε λοιπόν στο πλαίσιο του επικοινωνιακού καθαρά παιχνιδιού, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Η είδηση της απαγόρευσης της έπαρσης της σημαίας στην Στρογγύλη κατά τη διάρκεια εορτής στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ο υποτονικός χαρακτήρας των θυρανοιξίων με άνωθεν εντολή, έφερε τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση, καθώς ξεχείλισε η οργή από τα χείλη όλων όσοι βίωσαν αυτή τη ντροπή.

Και η παρουσία Δένδια στη Ρόδο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το ελληνικό κράτος να δηλώσει την παρουσία του στο Καστελλόριζο και τη Στρογγύλη, έστω και για λίγες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός εξεπλάγην από την παρουσία και τη δυναμική του στρατού στο Καστελόριζο. Πληροφορίες που συγκέντρωσε το Newsbomb.gr μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αυτής, αναφέρουν ότι ο κ. Δένδιας ενθουσιάστηκε με το σθένος και την περηφάνια που διακρίνει τους στρατιώτες μας και την ηγεσία τους στο νησί. Και διαπίστωσε από... πρώτο χέρι, γιατί οι Τούρκοι δεν τολμούν πλέον να κάνουν τους «λεονταρισμούς» του παρελθόντος. Άλλωστε, εκείνοι το μήνυμα το έχουν λάβει με πολλούς τρόπους που ποτέ δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Δεν είμαστε οι κακομοίρηδες που περίμενε, ίσως, να δει ο υπουργός στο ακριτικό Καστελόριζο» μας είπαν οι στρατιώτες που τον υποδέχτηκαν.
Αυτή η άποψη επικράτησε στους στρατιώτες διότι συνειδητοποίησαν ότι η έκπληξη του υπουργού ήταν μεγάλη όταν βρέθηκε σε ένα τόσο καλά οργανωμένο στρατόπεδο και σε ένα τάγμα που αμέσως διαπίστωσε ότι είναι ικανό για τα πάντα, με στρατιώτες και στρατιωτικούς ηγέτες που το λέει η καρδιά τους και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα πάντα για να μην πατήσει ποτέ Τούρκος ελληνικό έδαφος.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε να επισκεφθεί και συνοδεία της ηγεσίας του στρατού στο Καστελλόριζο και τη Ρόδη, επισκέφτηκε τη νήσο Στρογγύλη, το ακριτικό μας νησί για το οποία έγινε τόσος ντόρος τον τελευταίο καιρό, μετά την αποκάλυψη των βρώμικων σχεδίων που το θέλουν να αποτελεί «γκρίζα ζώνη».

Φτάνοντας στη Στρογγύλη, ο υπουργός εθνικής άμυνας επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο, χαιρέτησε τους στρατιώτες μας και το φαροφύλακα και στη συνέχεια προσκύνησε στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε πρόσφατα στο νησί.



Λίγο αργότερα, άκουσε από τους στρατιώτες και τους ανωτέρους του, το δικό τους «μανιφέστο» με το οποίο πορεύονται στην καθημερινή «μάχη» γιοα την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πιο ευαίσθητης περιοχής της Ελλάδας. «Κύριε υπουργέ, να ξέρετε ότι εδώ οι σημαίες δεν υποστέλλονται, ούτε καίγονται. Και κυρίως, δεν τις παίρνει ο... αέρας».

Ο Νίκος Δένδιας, φορώντας στρατιωτικό τζάκετ, έστρεψε αρχικά το βλέμμα του στην γειτονική Τουρκία και στα παράλια του Κας και αμέσως μετά, κοιτάζοντας στα μάτια τους Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται στην Στρογγύλη, κούνησε με νόημα το κεφάλι του και τους είπε: «Με εσάς που έχουμε εδώ πρέπει να είμαστε ήσυχοι...».

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το κατά πόσο το ταξίδι Δένδια στο Καστελλόριζο και τη Στρογγύλη έγιναν για επικοινωνιακούς ή όχι σκοπούς, σημασία έχει ένα και μόνο πράγμα. Πως η πολιτική ηγεσία της χώρας, με την παρουσία του υπουργού εθνικής άμυνας στη Στρογγύλη, έβαλε τέλος στα όποια βρώμικα σχέδια επεξεργάζονταν εκείνοι που επιδιώκουν να μετατραπεί το νησί σε γκρίζα ζώνη χωρίς ΑΟΖ.

Η Στρογγύλη ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική και ως νησί με δική της ΑΟΖ, πέρα από τα σχέδια εκείνων που ήθελαν και εξακολουθούν να θέλουν να χαρακτηριστεί ως... αρχαιολογικός χώρος.

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/11/14 22:29

    Βενιζέλ τι ρόλο πέζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/12/14 16:18

    Αυτο το ανθρωπαριο τον Βενιζελο ,ποιοι τον εχουν ακομη στο υπουργειο εξωτερικων. μηπως η επισκεψη Δενδια ειναι απλως για ξεκαρφωμα και οι πουλημενοι ανθελληνες της ψοφοδεξιας Εχουν πουλησει τα παντα αλλα δεν τολμουν να πουν τιποτε ακομη στον ελληνικο λαο, και περιμενουν τις συνηστωσες του συριζα, που ετσι και αλλοιως ειναι ανθελληνικες, να ελθουν στην κυβερνηση, και να ριξουν το ξεπουλημα σ αυτες, και με αυτο το κολπο,και να ξεπουλησουν την πατριδα μας και να κυβερνησουν και παλι για αλλα σαραντα χρονια σαν σωτηρες. Λεω μηπως.Μια σκεψη εκανα που ολο και ποιο πολυ μου φαινεται αληθεια. Μακαρι να κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/12/14 19:15

    ποιος θελει να γινει εκατομυριουχος? ερωτηση για 50.000 ευρω¨ποιος ο διαχειριστης της περιουσιας ροτσιλντ στην κερκυρα? Α) ο υπουργος δικαιοσυνης 2009 ? Β) ο προεδρος της επιτροπης μεταναστευσης της ευρωπης 2013 ? Γ) ο υπουργος δικαιοσυνης 2012? Δ) ο υπουργος αμυνας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *