ροή ειδήσεων

Μητρόπολη έβγαλε ανακοίνωση κατά της γιόγκα



''Δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική οργάνωση''!...

Εγκύκλιο προειδοποίηση εξέδωσε το γραφείο Αντιαιρετικού Αγώνα της Μητρόπολης Φθιώτιδας για τη γιόγκα καλώντας τους πιστούς να την διαβάσουν προσεκτικά καθώς διάφορες ομάδες παραπλανούν τον ελληνικό λαό, με παραπειστικές δηλώσεις για την ταυτότητα τους και τους επιδιωκόμενους σκοπούς τους.
Ο τίτλος της εγκυκλίου σύμφωνα με το lamiastar, είναι: «ΓΙΟΓΚΑ, γυμναστική ή θρησκευτική μέθοδος;» και σε αυτήν επισημαίνεται ότι «στη Μητρόπολή μας κατά καιρούς, παλαιά και πρόσφατα, σε ξενοδοχεία Λουτροπόλεων και σε γυμναστήρια πόλεων και κωμοπόλεων αναπτύσσεται θεωρητικά σε σεμινάρια και εφαρμόζεται πρακτικά η Γιόγκα, ή τουλάχιστον καταβάλλεται κάποια προσπάθεια αυτό να γίνει, σε συνδυασμό με εναλλακτικές θεραπείες, βιολογικές καλλιέργειες και βιολογικά προϊόντα».
Στη συνέχεια η Μητρόπολη Φθιώτιδας παραθέτει -για το θέμα αυτό- απόσπασμα άρθρου του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου, ο οποίος υπήρξε Καθηγητής της Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Σε αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων: "Στο δυτικό κόσμο η γιόγκα αρχικά παρουσιάστηκε σαν ένα είδος «γυμναστικής», σαν μέθοδος χαλαρώσεως και ψυχολογικής ηρεμήσεως...
Η βασική της διαφορά από τη γνωστή γυμναστική βρίσκεται, εκτός των άλλων, στη χαρακτηριστική της ακινησία. Αρκετές από τις ασκήσεις της γιόγκα παρουσιάζουν αυτές καθαυτές ορισμένα θετικά αποτελέσματα πάνω σε μερικά άτομα - πράγμα που, άλλωστε, συμβαίνει και με ασκήσεις άλλων συστημάτων. Γενικά όμως οι ασκήσεις αυτές τοποθετούνται μέσα σε ένα πλαίσιο ινδουιστικών αντιλήψεων και αποτελούν στάδια ενός ευρύτερου όλου, μιας γενικότερης πνευματικής πορείας. Στην πλήρη τους ανέλιξη αποσκοπούν πολύ μακρύτερα από τα όρια μιας σωματικής ευεξίας.
Και για να γίνουμε περισσότερο παραστατικοί: όπως οι γονυκλισίες (οι «μετάνοιες» της μοναχικής μας παραδόσεως) δεν είναι απλές κινήσεις του σώματος, αλλά έχουν σχέση με ένα γενικότερο πιστεύω και εκφράζουν μια συγκεκριμένη διάθεση και τάση ψυχής αποβλέποντας σε πνευματικούς σκοπούς, κατά παρόμοιο τρόπο - τηρουμένων, βεβαίως, πάντοτε των αναλογιών - οι συνθετότερες ασκήσεις της γιόγκα έχουν συνάρτηση με Ινδουϊστικές παραστάσεις και σκοπεύουν τελικά σε πνευματικές θρησκευτικές εμπειρίες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/11/14 15:23

    Χαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!! Τι άλλο θα σκεφτείτε βρε βρωμιαριδες με τα ράσα? ?? Η γιόγκα σας πείραξε τώρα? ? Τι φοβάστε ότι θα χάσετε λεφτά από τον απλό κόσμο ? Βρε αντέ να κάνετε κ εσεις καμιά στάση "μωρου" να χαλαρώσετε λίγο. . Που ξέρεις μπορεί κ να σας αρέσει. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/14 19:11

    Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του. Τώρα σας φταίει η Γιόγκα, αύριο ποιός ξέρει τι.... τι άλλο θα σκαρφιστείτε εσείς οι σκοταδιστές, οι καταστροφείς του έθνους...... να τα ματσώνετε όμως και να χτίζετε βίλες και μερσέντες, χρυσά και αρώματα και φρουφρου αρώματα με οφσορ εταιρίες ξέρετε.....

    Ιερατείο, συναγωγή, κατήχηση (εκκλησία= ελληνική λέξη που σημαίνει τον αγνό και ρωμαλέο δήμο). Το αφιόνι, η παράκρουση, ο φανατισμός, το θεολογικό μίσος και από κοντά η δυσειδής μορφή και δυσώδης σάρκα όλων αυτών των λειτουργημάτων. Το κηφιναριό δηλαδή παρασίτιση. Οι ομφαλοσκόποι, οι θεόπτες, οι δαιμονόβλαβοι, και οι δαιμονοσκουσμένοι. Και ψηλά ψηλά εκεί είναι και δεν είναι. Εκεί θα ιδείς τα ινστιτούτα της αμάθειας και τις λαμπρές ακαδημίες του σκότους, τις θεολογικές σχολές και την ιερή σύνοδο. Από το βιβλίο του καθηγητή Δ. Λιαντίνη (Γκέμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/11/14 19:18

    Δήλωση χαστούκι Πάπα Φραγκίσκου: «Μέσα σε κάθε χριστιανό υπάρχει ένας Εβραίος!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *