ροή ειδήσεων

Το στέγνωμα ρούχων εντός σπιτιού βλάπτει σοβαρά την υγεία



Σύμφωνα με έρευνα το να στεγνώνουμε τα ρούχα σε εσωτερικό χώρο κρεμώντας.... τα σε απλώστρες ή βάζοντάς τα πάνω στο καλοριφέρ αυξάνει την υγρασία κατά 30%. Για να το καταλάβουμε καλύτερα αρκεί ίσως να μάθουμε ότι κάθε πλυντήριο που βάζουμε και στη συνέχεια στεγνώνουμε απελευθερώνει μέσα στον χώρο περίπου 2 λίτρα νερό. Πρόκειται δηλαδή για ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Μάλιστα οι ειδικοί – από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ – κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για ένα είδος σπόρων μούχλας, της Aspergillus fumigatus.

Αν και στους υγιείς δεν φαίνεται να καθιστούν σοβαρή απειλή, από ότι φαίνεται πολλοί ασθενείς με άσθμα έχει χρειαστεί να πάρουν θεραπεία αφού τους εισέπνευσαν. Αυτοί οι σπόροι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη μύτη, στους παραρρίνιους κόλπους και στους πνεύμονες, ιδίως όταν η άμυνα του οργανισμού είναι αποδυναμωμένη.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι έντονος και χρόνιος βήχας και «βράσιμο» στους πνεύμονες. Κυρίως όταν πρόκειται για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή ανθρώπους με άσθμα οι πιθανότητες για μόλυνση από τη μούχλα αυξάνονται. Έτσι, οι γιατροί συμβουλεύουν να στεγνώνουμε τα ρούχα μας είτε σε εξωτερικό χώρο είτε σε στεγνωτήριο.

Πηγή: Vita.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *