ροή ειδήσεων

Καταστροφές από καταιγίδες σε νησιά & κεντρική Ελλάδα



Πλημμύρα και καταστροφές προκάλεσαν ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι σε Ρόδο, Χίο, Σάμο, Κεφαλλονιά, Κίμωλο, Λαμία και Αγρίνιο...
Στη Χίο, βάρκες αναποδογύρισαν και βούλιαξαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ ο περιφερειακός δρόμος της Λαγκάδας είχε μετατραπεί σε ποτάμι. Κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν πως το πρόβλημα ξεκίνησε από τον ποταμό Αγρελωπό που -εξαιτίας των ορμητικών νερών- έσπασαν τα προστατευτικά τοιχία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος της Λαγκάδας.

Στη Ρόδο, μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού πλημμύρισαν με αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν. Η καταιγίδα ήταν τόσο ισχυρή που κατέρρευσε οροφή και το μεγαλύτερο μέρος ακατοίκητου σπιτιού στην Παλαιά Πόλη του νησιού.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία και στη Σάμο, όπου σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ από χαλάζι προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στην περιοχή Χώρα - Πυθαγόρειο.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή χθες το απόγευμα και στη Λαμία. Το μπουρίνι έριξε ένα δέντρο, το οποίο όπως βλέπετε καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και χρειάστηκε να επέμβουν οι πυροσβέστες για να το κόψουν.

Χαλάζι έπεσε χθες και στην Ανατολική Φθιώτιδα. Ήταν τόσο δυνατό που το "έστρωσε" ακόμη και δίπλα στην παραλία της Γλύφας. Η κακοκαρία χτύπησε και το Αγρίνιο.

Στην Κεφαλονιά με δυσκολία γινόταν χθες η κίνηση των οχημάτων σε δρόμους - ποτάμια, ενώ ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε καλλιέργειες. Στα λασπόνερα πνίγηκαν κάτοικοι στην Κίμωλο και στη Μήλο.

Πάντως, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία από αύριο εξασθενεί το κύμα της κακοκαιρίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *