ροή ειδήσεων

Να τον χαίρονται! Βουλευτής της ΝΔ σε γιορτή τουρκοσυλλόγου στη Ρόδο

 

Φωτογραφίζεται καμαρωτός δίπλα σε τουρκικές φορεσιές


Μεγάλες χαρές έκανε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, με καταγωγή από την Κάρπαθο, Μάνος Κόνσολας γιατί έδωσε το παρών σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου «Η Αδελφοσύνη» για την γιορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ.

Μάλιστα η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη του… Ρόδιου καλλιτέχνη Σελτσούκ Οζτζάν, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός τουρισμού.

Μάλιστα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δρώμενα με τουρκικές παραδοσιακές φορεσιές, ενώ στα τουρκικά ήταν γραμμένη και η αφίσα που διαφήμιζε την εκδήλωση!



Ο συγκεκριμένος σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως έθεσε θέμα «τουρκικού σχολείου» στη Ρόδο, δίνοντας πρωτοσέλιδα θέματα σε τουρκικές εφημερίδες με την Milliyet να έχει τίτλο «Το τουρκικό σχολείο στη Ρόδο είναι κλειστό εδώ και 43 χρόνια» και υπέρτιτλο «Αντέδρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδελφοσύνης και Πολιτισμού των Μουσουλμάνων της Ρόδου» και τη Star να γράφει «Οι Τούρκοι της Ρόδου περιμένουν ενδιαφέρον».

Είχε δε, μέσω και του ψευδομουφτή Ξάνθης Μετέ, καλέσει τον Μέτσο Ιλτέρ ως ιεροδιδάσκαλο-ιμάμη, που είχε σταλεί για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων και φυσικά δεν αναγνωρίζεται από την ελληνική Πολιτεία. Ο ίδιος άνθρωπος παρεμποδίζει συστηματικά τη δραστηριότητα του επίσημου ιμάμη έχοντας την υποστήριξη τουρκικών κύκλων.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω είναι απολύτως ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία των νησιών και αρκετοί έχουν μεγάλες περιουσίες, έχοντας στην κατοχή τους σημαντικές παραθαλάσσιες εκτάσεις. Στη θρησκευτική τους συμπεριφορά είναι πολύ λιγότερο τυπικοί στο τελετουργικό σε σχέση με τους μουσουλμάνους της Θράκης. Να υπενθυμίσουμε ακόμη ότι οι μουσουλμάνοι των Δωδεκανήσων δεν αποτελούν μειονότητα και δεν εφαρμόζεται στην περιοχή ο ισλαμικός νόμος (Σαρία). Ακόμη σε Ρόδο και Κω δεν υπάρχουν μουφτείες – σε αντίθεση με τη Θράκη – και αυτό γιατί τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία και όχι από την Τουρκία.

Όμως τα τελευταία χρόνια, με τις πλάτες της Άγκυρας και του εκεί τουρκικού προξενείου, επιχειρείται προσπάθεια να αξιοποιηθεί η παρουσία μουσουλμάνων στα Δωδεκάνησα για τους ευνόητους λόγους. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν είχε ζητήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης να συγγραφεί έκθεση για την κατάσταση των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω, μετά από την έκθεση που έκανε το Συμβούλιο για την Ίμβρο και την Τένεδο.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την αποκαλούμενη «τουρκική ένωση Ξάνθης»!

Εκεί λοιπόν πήγε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χωρίς δεύτερη σκέψη…


newsbreak.gr

Σχόλια

  1. Τή θέλετε νά μας πείτε εκεί στα νησιά 🤣🤣🤣🤣 ότι δεν σάς αρέσει τό οθωμανικό δίκαιο 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/24 16:06

    Γιατί τόσο μένος;;
    400 χρόνια είναι αυτά τώρα δύσκολα αποχωρίζεται το μ….ι την π….α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ καλά έκανε. Έλληνες πολίτες, συμπολίτες μας είναι και εκπροσωπουνται από τους τοπικούς μας βουλευτές. Αυτό είναι και δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/24 22:00

      Τι εννοείς Έλληνες γέροντα πρώτη φορά ακούω να βαφτίζεται οποίος θέλετε Έλληνας επειδή μας πάει να μη πας πνίξουν αηντε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/4/24 00:26

      Όσοι δεν γνωρίζεται είναι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι και γιόρταζαν την θρησκευτική τους γιορτή! Ο κάθε βλάκας και ηλίθιος να μην μπερδεύει τις βρούτσες με τις π@ύτσες!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος17/4/24 09:53

    Οι άνθρωποι αυτοί είναι Έλληνες όπως και έχει. Σέβονται τις δική μας θρησκεία και εμείς την δική τους. Δεν υπάρχουν Τούρκοι υπάρχουν Έλληνες μουσουλμάνοι. Στη Θράκη παίζεται άλλο παιχνίδι που δεν έχει να κάνει με τα νησιά μας. Άσχετα όμως με αυτό.. να τον χαίρεστε τον βουλευτή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *